Μήνυμα στον άμαχο πληθυσμό έστειλε ο στρατός του Ισραήλ, με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και το λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα.

Οι Παλαιστίνιοι είπαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, και ότι αν δεν το πράξουν ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Όποιος δεν έχει φύγει από τη βόρεια Γάζα προς τη νότια ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης. Η παρουσία σας στη Γάζα αυξάνει τις πιθανότητες να πεθάνετε» αναφέρει το φυλλάδιο.

Οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι μέχρι τώρα δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατών», αν δεν μετακινηθούν προς το νότο. Εξήγησαν ότι το ταξίδι προς νότο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο εν μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσαν ότι από τις ισραηλινές επιδρομές έχουν πληγεί και περιοχές στο νότιο τμήμα του θύλακα μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες από το Reuters.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει συνεχώς τον παλαιστινιακό θύλακα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ έχει συγκεντρώσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ενόψει της χερσαίας επιχείρησης.