«Η χερσαία επιχείρηση δεν είναι το σοβαρό θέμα αυτή την στιγμή» είπε ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία,  Γιάννης Εγκολφόπουλος, μιλώντας για τον πόλεμο στο Ισραήλ. «Παράλληλα, γίνεται κι ένας ψυχολογικός πόλεμος. Και ο πρόεδρος Μπάιντεν κι όλοι οι άλλοι συζητούν για την απελευθέρωση των ομήρων. Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς καταστρέφει συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα, αφού ισοπεδώσει αυτά τα οικοδομικά τετράγωνα και φτιάξει το σχέδιο του, μετά θα μπει μέσα» είπε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» .

Για την εμπλοκή του Ιράν στον πόλεμο ο ναύαρχος είπε ότι δεν έχει νομιμοποίηση να προβεί σε κάποια επιθετική ενέργεια, καθώς δεν απειλείται σε αυτή την φάση από κάποιον και τόνισε ότι σε περίπτωση που εμπλακεί θα έχει να αντιμετωπίσει δύο θέματα. «Όλη η Δύση με επικεφαλής τις ΗΠΑ θα στραφούν εναντίον του, αλλά και οι αραβικές χώρες επειδή νιώθουν την απειλή του Ιράν, ούτε αυτές θα συμμετάσχουν σε κάποια ενέργεια απέναντι στο Ισραήλ».

«Η κατάσταση αυτή δεν σταματάει» είπε ο κ. Εγκολφόπουλος για τον πόλεμο στο Ισραήλ. «Και δεν σταματάει γιατί η απαίτηση του ισραηλινού λαού είναι η εκδίκηση. Δεν φταίνε οι Παλαιστίνιοι».

Τα μηνύματα Μπάιντεν για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Σχετικά με την στάση της Αμερικής ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσιγκτον Πέτρος Κασφίκης ανέφερε: «Είναι τρεις οι βασικοί πυλώνες των ΗΠΑ, πρώτος είναι το πακέτο της αμυντικής βοήθειας. Στο πακέτο της αμυντικής βοήθειας περιλαμβάνεται και η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας. Από εκεί και πέρα, παρασκηνιακά χρησιμοποιούνται όλοι οι δυνατοί τρόποι, ώστε να ασκηθεί έμμεση πίεση στο Ισραήλ για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική καταστροφή».

Στις τελευταίες εξελίξεις καταγράφεται η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν με τον επικεφαλής της Χαμάς για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα. Έτσι στις ώρες που ακολούθησαν μετά έφυγε ένα αεροσκάφος με 30 γιατρούς από την Τουρκία.

«Πρώτα θα γίνει, μετά θα το μάθετε»

Ο απεσταλμένος του MEGA, Γιάννης Χαραμίδης με τον εικονολήπτη Θοδωρή Ρωμανέα στην εμπόλεμη ζώνη μετέδωσε όλες τις νέες πληροφορίες για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Το κυρίαρχο ερώτημα παραμένει πότε θα διεξαχθεί αυτή η επιχείρηση με τον δημοσιογράφο να σημειώνει ότι, οι εκπρόσωποι του Ισραήλ, κάθε φορά που τίθεται από κάποιο δημοσιογράφο το συγκεκριμένα ερώτημα, η απάντηση είναι «πρώτα θα γίνει και μετά θα το μάθετε». Για το κράτος του Ισραήλ το ένα κομμάτι που το απασχολεί είναι το νότιο σύνορο της χώρας που αφορά το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με την Χαμάς, το άλλο είναι το βόρειο μέτωπο με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ που δείχνει ότι η ανάφλεξη μεγαλώνει σε σχέση με τις προηγούμενες 15 ημέρες.