Στην συνάντηση του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργού Παιδείας και μέλους της «ομπρέλας» Νίκου Φίλη, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο ΒΗΜΑτοδότης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η στήλη: «Μάντης δεν είμαι, αλλά οφείλω να καταθέσω την εδραία πεποίθησή μου ότι από την σημερινή (εκτός απροόπτου) συνάντηση μεταξύ του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και του «αντάρτη» Νίκου Φίλη μην περιμένετε να βγει «λευκός καπνός».

Και αυτό διότι ο έμπειρος πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει σπεύσει εξ αρχής να πάρει αποστάσεις από την νέα ηγεσία δηλώνοντας ότι «δεν είναι δεδομένος σε ένα κόμμα που δεν θα έχει σχέση με την Αριστερά».

Σε κάθε περίπτωση το παρασκήνιο της συνάντησης είναι ενδιαφέρον. Η πρώτη επαφή που είχαν έγινε στο Διαρκές Συνέδριο των αρχών του Σεπτεμβρίου, όπου ο κ. Κασσελάκης διέσχισε την αίθουσα και βρήκε τον κ. Φίλη στην πρώτη σειρά λέγοντάς του, σύμφωνα με τις πηγές μου: «Κύριε Φίλη, σας εκτιμώ και είμαι πρόθυμος να σας δώσω όποια ενημέρωση θέλετε». «Σας ευχαριστώ κύριε Κασσελάκη, αλλά μετά τις εκλογές», ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού.

Μισή ώρα μετά τις πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις του κ. Φίλη περί «ύφους Τραμπ» και μεταπολιτική χωρίς ουσία μακριά από τις ιδέες της Αριστεράς, ο νέος πρόεδρος του τηλεφώνησε και του ζήτησε να βρεθούν για να κουβεντιάσουν, βάζοντας ενδιαμέσως την εκπρόσωπό του Δώρα Αυγέρη να σχολιάσει ότι «ο Νίκος Φίλης έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα».

Από άλλους κόσμους Φίλης – Κασσελάκης

Ο κ. Φίλης απάντησε θετικά και έτσι αναμένεται αυτή η συνάντηση στην οποία πολύ θα ήθελα να είμαι για να ακούσω τι θα ειπωθεί μεταξύ δυο ανθρώπων που έρχονται και εκπροσωπούν άλλους κόσμους. Αν θα του προτείνει κάποιο αξίωμα ο κ. Κασσελάκης ή κάποιον ρόλο στον νέο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι ο άλλοτε γραμματέας του «Ρήγα» «δεν έχει ούτε να ζητήσει τίποτα, ούτε να πάρει κάτι», όπως λένε οι συνομιλητές του, καταλήγει ο ΒΗΜΑτοδότης.