Μια «καλή επιτυχία» και μια συζήτηση για την κλιματική κρίση χαρακτήρισαν την συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Η κ. Σακελλαροπούλου του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Αναφερόμενος στις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Είδα δια ζώσης τα προβλήματα, πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη άμεσης αρωγής από την Πολιτεία» και πρόσθεσε ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνουν ότι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μιλώντας για την κλιματική κρίση, η κ. Σακελλαρόπουλου, υπογράμμισε ότι χρειάζεται να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός η αυτοδιοίκηση αλλά και η τοπική κοινωνία. «Χρειάζεται συναίνεση με τη συνεργασία όλων για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», σημείωσε.

Ολόκληρος ο διάλογος

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Καλημέρα, καλώς ήρθατε. Θέλω να σας συγχαρώ και από κοντά για την ανάδειξή σας στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντα που καλείστε να ασκήσετε σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Στο παγκόσμιο σκηνικό, αλλά και στη χώρα μας, τα προβλήματα δεν λείπουν, συνεχώς.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Έτσι είναι, είδα και χθες δια ζώσης τα προβλήματα, έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από άμεση αρωγή από την πολιτεία στις περιοχές που έχουν υποστεί τις πλημμύρες, τις φυσικές καταστροφές, και ό,τι μπορούμε να κάνουμε από μεριάς μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα το κάνουμε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Το εύχομαι. Γιατί είχαμε πολλά τέτοια φαινόμενα, η κλιματική κρίση είναι εδώ και δυστυχώς τα πράγματα δεν νομίζω ότι θα γίνουν πιο εύκολα σύντομα. Επομένως πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι πάντα έτοιμος, και φυσικά όλοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, όπως είδαμε και στον Έβρο, καθώς και στη Θεσσαλία όπου το φαινόμενο είχε μεγάλη ένταση, δημιουργούνται μεγάλες ανατροπές στη ζωή των ανθρώπων. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε, πυρκαγιές στον βορρά, πλημμύρες στο κέντρο της χώρας. Αυτό που επίσης χρειάζεται είναι οι συναινέσεις. Όπου μπορεί πρέπει να βρίσκονται, να αναζητούνται συναινέσεις. Χρειάζεται συνεργασία όλων με την καλύτερη διάθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, όπως είπατε κι εσείς. Και τι θα γίνει όταν θα σβήσουν τα φώτα από αυτούς τους ανθρώπους;

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν πρέπει να ξεχαστούν με τίποτα. Κι όπως λέτε, η κλιματική κρίση είναι εδώ, υπάρχει, θα μας ακολουθεί μάλλον για αρκετό καιρό δυστυχώς, κι αυτό καθιστά την επένδυση στην πρόληψη όλο και πιο σημαντική. Και από μεριάς μας, στον βαθμό στον οποίο υπάρχει επένδυση στην πρόληψη με βιώσιμο, αποδοτικό τρόπο, βεβαίως, θα είμαστε υπέρ της συναίνεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό θα είναι το καλύτερο.

Ακολουθεί συνάντηση με Φίλη

Υπενθυμίζεται ότι αργότερα μέσα στην ημέρα ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντήσει τον Νίκο Φίλη σε μια προσπάθεια να τα «βρουν» οι δυο τους . Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε πρωτοβουλία και ζήτησε συνάντηση με τον κ. Φίλη αφού εκείνος νωρίτερα είχε ασκήσει σκληρή κριτική στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «μεταπολιτική» και λέγοντας πώς η  πολιτική παρουσία του γίνεται με όρους «Μπέπε Γκρίλο» και «ύφος Τραμπ», όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.Ιδιαίτερα σημαντικό στη συνάντηση Κασσελάκη – Φίλη είναι το ότι πραγματοποιείται ώρες μετά την πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της «Ομπρέλας»  .

Το ταξίδι στην Κύπρο και το διπλωματικό παράδοξο

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου αύριο θα συναντηθεί με πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες.

Το διπλωματικό παράδοξο σύμφωνα με την στήλη είναι ότι η επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο, πραγματοποιείται χωρίς νωρίτερα να τον προσκαλέσει επισήμως κανείς και πως ο ίδιος αναβαθμίζει την επίσκεψή του σε «επίσημη».

Ετσι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και εν συνεχεία από τους αρχηγούς των κομμάτων (πλην βεβαίως του ακροδεξιού ΕΛΑΜ- που ωστόσο είναι το τρίτο κόμμα στην Κύπρο) και θα καταθέσει στεφάνι στα φυλακισμένα μνήματα στη Λευκωσία και πολύ πιθανόν στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Πρώτο ταξίδι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κασσελάκης έδωσε επιπλέον επίσημο χαρακτήρα στην επίσκεψή του στην πολύπαθη Κύπρο, λέγοντας (μετά τις δηλώσεις περί «κρατιδίου») ότι το πρώτο του ταξίδι ως αρχηγός κόμματος θα το κάνει στην Κύπρο, κάτι που έως τώρα έκαναν θεσμικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη, ημέρα που συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.