Η κατάσταση πολέμου που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις πρώτες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη αποτυπώνεται στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά της νέας ηγεσίας αλλά και κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Φίλης.

«Φαινόμενο της μεταπολιτικής ο Κασσελάκης»

Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του κόμματος, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

Ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι ο κ. Κασσελάκης « θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

Αιχμές για τις επιλογές Κασσελάκη

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε «επικίνδυνα βήματα» τις πρώτες επιλογές του νέου αρχηγού. «Χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο εκπρόσωπος Τύπου» σχολίασε.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν το Νοέμβριο στο συνέδριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι ο κάθε ένας θα επιλέξει. Εγώ θα δω τη στιγμή εκείνη. Πάντως δεν είμαι δεδομένος ότι θα είμαι σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς», είπε ο Νίκος Φίλης.

Βέλη και κατά Τσίπρα

Ο Νίκος Φίλης έστρεψε τα βέλη του και κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει». «Ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία» υπογράμμισε