Η ατζέντα της ημέρας: Το πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές – Δεδομένα και χρονοδιάγραμμα για το ΟΑΚΑ – Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

Οι πολιτικοί αρχηγοί θέτουν τη στρατηγική τους στο πλαίσιο του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί μετά την εκλογή Κασσελάκη και ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα του «προσωρινού λουκέτου» στο ΟΑΚΑ.

1

Το πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές

  • Ο Μητσοτάκης και οι υποψήφιοι: Σήμερα ο Μητσοτάκης θα εμφανιστεί στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, στη συνέχεια την Τρίτη θα συμμετάσχει σε εκδήλωση για τη στήριξη του υποψηφίου στην Πελοπόννησο Δημήτρη Πτωχού και την Τετάρτη θα επισκεφθεί τη Δυτ. Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη στήριξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και του υποψήφιου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Η έμφαση πάντως η οποία θα δοθεί στις περιφερειακές εκλογές τις προσεχείς δύο εβδομάδες συνδυάζεται και με την εξ αποστάσεως παρατήρηση των όσων εκτυλίσσονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία.
  • Η δύσκολη αποστολή του Κασσελάκη: Η εποχή Στέφανου Κασσελάκη είναι γεγονός πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή του στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περασμένη Κυριακή άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο και πλέον αρχίζει και γράφει. Αυτό που προέχει για τον Στ. Κασσελάκη είναι η άμεση ανασύνταξη της ΚΟ σε πρώτο επίπεδο και γι’ αυτό ξεκίνησαν και οι αλλαγές από τη Βουλή.
  •  Η στρατηγική Ανδρουλάκη: Το σκληρό ροκ με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα επιχειρήσει να αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση σε μια σειρά από θέματα στο μέτωπο της οικονομίας και της κοινωνίας, θα μαρκάρει στενά τον Πρωθυπουργό και με αυτόν τον τρόπο, όπως λέγεται, «θα καλωσορίσει και τον Στέφανο Κασσελάκη στο πεδίο της πολιτικής».
2

Τα δεδομένα και το χρονοδιάγραμμα για το ΟΑΚΑ

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

  • Τι συνέβη: Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε χθες στην καρδιά της Άγκυρας στην Τουρκία, κοντά στο κοινοβούλιο, με τη στιγμή της έκρηξης να έχει καταγραφεί σε βίντεο, ενώ νεκροί είναι και οι δύο τρομοκράτες. Η βομβιστική επίθεση, η πρώτη που πλήττει την Άγκυρα εδώ και πολλά χρόνια, έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό 81 σε έκρηξη, σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στις 13 Νοεμβρίου 2022.
  • Η ανάληψη της ευθύνης: Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπολύθηκε χθες το πρωί στην Άγκυρα, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών. «Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF, που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.
  • Το μήνυμα Ερντογάν: Μήνυμα στους τρομοκράτες έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα. «Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους. Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ»
4

Τραγωδία στον Άγιο Παντελεήμονα

  • Το έγκλημα: Ένας 74χρονος πυροβόλησε και σκότωσε μέσα σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα έναν Γεωργιανό και τραυμάτισε σοβαρά τη σύζυγό του, ενώ λίγο νωρίτερα, δράστης και θύματα, διασκέδαζαν όλοι μαζί, καθώς γνωρίζονται πάνω από 10 χρόνια.
  • Το χρονικό: H τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Το ανδρόγυνο γιόρταζε τα γενέθλια της κόρης τους σε μαγαζί της περιοχής και ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο 74χρονος. Στη συνέχεια, οι γονείς μαζί με την κόρη τους και δύο ανήλικες φίλες της γύρισαν στο σπίτι. Τότε, ο 74χρονος, ο οποίος ήταν γείτονάς τους, χτύπησε το κουδούνι φανερά νευριασμένος, του άνοιξαν και μόλις μπήκε μέσα άρχισε να πυροβολεί τον 50χρονο άνδρα και τη σύζυγό του. Λίγο αργότερα ο δράστης συνελήφθη από τις Αρχές. Στους αστυνομικούς δεν μπορούσε να πει οτιδήποτε αφού ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
  • Τα πρώτα λόγια της συζύγου: Ο (…) ήταν μεθυσμένος» είπε αρχικά η 45χρονη στους αστυνομικούς. «Λίγα λεπτά αργότερα ακούσαμε που μας χτυπούσαν το κουδούνι. Ανοίξαμε και είδαμε τον (…) να κρατά όπλο και να φωνάζει «κάτι μου ρίξατε στο ποτό και έχω γίνει χάλια». Πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει, σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον σύζυγό μου στο κεφάλι. Τα παιδιά έτρεξαν να δουν τι συνέβη. Μπήκα μπροστά για να μην τους κάνει κακό και με πυροβόλησε»
5

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Super League

  • Σάρωσε ο Ολυμπιακός: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, πέρασε άνετα από τα Γιάννενα και συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Με δύο γκολ του Ποντένσε και ένα του Ροντινέι διαμορφώθηκε το τελικό 0-3 με τον ΠΑΣ Γιάννενα.
  • Με buzzer beater ο Παναθηναϊκός: Έσωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του συμμετοχή ο Γερεμέγεφ, αφού με γκολ του Σουηδού στο 96′ οι «πράσινοι» πήραν τον βαθμό κόντρα στον ΠΑΟΚ, με το τελικό 2-2 στη Λεωφόρο.
  • Οι υπόλοιπες ομάδες: Στραβοπάτημα για τον Άρη, με την Κηφισιά να τον υποχρεώνει σε εντός έδρας ισοπαλία (1-1), ενώ στο ματς που άνοιξε το χθεσινό πρόγραμμα η Λαμία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού και να κάνει το 1-0, με «χρυσό» σκόρερ τον Καρλίτος.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr