Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σήμερα (1/10) στην καρδιά της Άγκυρας στην Τουρκία, κοντά στο κοινοβούλιο, με τη στιγμή της έκρηξης να έχει καταγραφεί σε βίντεο, που ήδη κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Ali Yerlikaya δύο τρομοκράτες εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση, εξηγώντας ότι ο ένας από τους δράστες «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Σύμφωνα με τον ίδιο δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πλάνα του Reuters έδειχναν στρατιώτες, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και ένα τεθωρακισμένο όχημα συγκεντρωμένα κοντά στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, με την Αστυνομία να έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους.

Ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για αυτό που επίσης χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση, ενώ ακόμα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Η βομβιστική επίθεση, η πρώτη που πλήττει την Άγκυρα εδώ και πολλά χρόνια, έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό 81 σε έκρηξη, σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στις 13 Νοεμβρίου 2022.