Το ότι στο ΚΥΣΕΑ συζητήθηκε το μεταναστευτικό και οι τρόποι αντιμετώπισης των αυξανόμενων ροών το γνωρίζετε. Εκείνο που πιθανόν να μην γνωρίζετε είναι ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να πωλήσει όπλα στους… Αμερικανούς, μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.  Για την ακρίβεια να πωλήσει πυρομαχικά. Μα καλά θα πείτε οι Αμερικανοί δεν είναι αυτοί που κυρίως μας πωλούν όπλα και πυρομαχικά; Ναι, αλλά αυτή τη φορά θα τους πωλήσουμε εμείς πυρομαχικά αξίας 25 εκατ. δολαρίων. Ήδη η απόφαση για την πώληση πυρομαχικών έχει περάσει από την Βουλή, από το Υπουργικό Συμβούλιο και από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα.

Τι είδους πυρομαχικά όμως είναι αυτά και τι θα τα κάνουν οι Αμερικανοί; Πρόκειται για πυρομαχικά από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού (που έτσι και αλλιώς δεν χρειάζονται), δηλαδή δεν αφήνουν κενό στην άμυνα της χώρας, τη στιγμή που οι Αμερικανοί ζήτησαν από όλες τις χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ να αγοράσουν από αυτές οπλικά συστήματα για να τα στείλουν, κατά πάσα πιθανότητα, στην Ουκρανία. Έτσι είμαστε συνεπείς και με τις συμμαχικές υποχρεώσεις μας.

Αλλά η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, συνεχίζει ο ΒΗΜΑτοδότης άνοιξε τον δρόμο και για την απόκτηση όπλων μεγάλης επιχειρησιακής αξίας για τον στόλο των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, με την έγκριση της προμήθειας συλλογών Spice και βλημάτων μακρού πλήγματος Rampage. Τα ισραηλινής κατασκευής όπλα θα αυξήσουν, ειπώθηκε στο ΚΥΣΕΑ κατακόρυφα τις δυνατότητες κρούσης κατά χερσαίων στόχων, τόσο των αναβαθμισμένων F-16 στην εκδοχή Viper όσο και των παλαιότερων Block 50/30