Σε έναν αποθανόντα ιδιοκτήτη – πρώην κατασκευαστή – του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Νεοφύτου Δούκα στο Κολωνάκι πιθανολογείται αρχικά ότι ανήκει το οπλοστάσιο που εντοπίσθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Το πολεμικό υλικό που χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στην αποθήκη του κτιρίου από τους υπευθύνους ναυτιλιακής εταιρείας που θα εγκατασταθεί σε έναν από τους ορόφους του οικήματος.

Ποιοι έμεναν στο κτίριο

Στον συγκεκριμένο χώρο είχε έδρα μέχρι προ τριετίας γραφείο γνωστού δικηγόρου.

Σε άλλα διαμερίσματα διέμενε παλαιότερα αποθανούσα – το 2018 – πρώην υπουργός της ΝΔ και προσφάτως γνωστός μουσικός και μία σκηνοθέτιδα.

Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία ενημερώθηκε περίπου στις 13.30 από τους υπαλλήλους που έκαναν έλεγχο στον χώρο λέγοντας ότι μέσα σε ένα μπαούλο βρήκαν όπλα και σφαίρες.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το σημείο. Μέχρι αργά το απόγευμα γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος τόσο στην αποθήκη όσο και στους υπόλοιπους ορόφους του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο μπαούλο εντοπίστηκαν 5 τυφέκια, μεταξύ των οποίων ένα Μ1, ένα πολυβόλο, και ένα αεροβόλο, καθώς και 3 χειροβομβίδες και 500 φυσίγγια.

Όλο το υλικό μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο.