Η ατζέντα της ημέρας: Τεταμένο κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ – Η δυσκολότερη ημέρα της κακοκαιρίας Elias – Στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ το μεταναστευτικό

Το 112 ήχησε χθες σε πολλές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας για τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να προκαλέσει η κακοκαιρία Elias. Υπό αυτές τις συνθήκες σήμερα θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά τη χθεσινή σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ.

1

Τεταμένο κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ

2

Η δυσκολότερη ημέρα της κακοκαιρίας Elias

  • Η έκκληση Κικίλια: Στη Λαμία βρέθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας όπου συμμετείχε σε σύσκεψη για την κακοκαιρία Elias. Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Όπως γνωστοποίησε η Πολιτική Προστασία, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση τόσο στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας όσο και στη Φθιώτιδα η οποία αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο.
  • Μηνύματα του 112: Το 112 ήχησε σε πολλές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας για ισχυρά καιρικά φαινόμενα που θα προκαλέσει η κακοκαιρία Elias. Μέσα στην ημέρα οι ειδοποιήσεις ακούστηκαν σε  Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη. Αργά το βράδυ υπήρξε μήνυμα και για την Αττική που έκανε λόγο για έντονα φαινόμενα κατά την διάρκεια της Τετάρτης, προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
  • Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα: Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα θα επηρεαστούν από την ισχυρή κακοκαιρία πολλές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη, καθώς και στην Αττική.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Χθες η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)

  • Τι συζητήθηκε: Η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού αλλά και άλλα, τρέχοντα θέματα, τέθηκαν επί τάπητος κατά τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παρουσία του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια.
  • Η τουρκική στροφή: Ταυτόχρονη στροφή στον τρόπο που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό κάνει η Ελλάδα και η Τουρκία, όπως διαπιστώθηκε στο ΚΥΣΕΑ. Έπειτα από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη και τη βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στις δύο χώρες φαίνεται ότι άρχισαν να λύνονται διάφοροι «κόμποι» με πρώτο το μεταναστευτικό. Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στον Έβρο συνάντηση εκπροσώπων της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βουλγαρίας προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την πάταξη των δικτύων που έχουν στήσει οι διακινητές.
  • Επικυρώνοντας τη φιλοδυτική στροφή της Τουρκίας: Η υπογραφή συμφωνίας για το Μεταναστευτικό ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία τον Δεκέμβριο, απαιτεί πολλή προετοιμασία και συνεχείς, πολυεπίπεδες διαβουλεύσεις. Η Τουρκία εμφανίζεται πρόθυμη να κάνει όλα τα αναγκαία βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, επικυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη φιλοδυτική στροφή της, χωρίς ταυτόχρονα να εγκαταλείπει τα ισχυρά διαπραγματευτικά της χαρτιά που είναι το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, και η σχέση της με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Προσφέρει, όμως, στην ΕΕ και στη Γερμανία μια ανάσα από την πίεση που ασκεί το μεταναστευτικό, μολονότι έχει γίνει φανερό ότι μόνη της η τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τα κυκλώματα διακίνησης και ότι απαιτείται συντονισμός με τις όμορες χώρες για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.
4

Εμβόλιμη αγωνιστική της Super League

  • Ολυμπιακός: Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος περιμένει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Άρη. Οι «Eρυθρόλευκοι» είναι μέχρι στιγμής «απόλυτοι» αγωνιστικά εντός έδρας έχοντας πετύχει 15 γκολ σε μόλις 5 ματς.
  • ΑΕΚ: Ο «Δικέφαλος», λίγες ημέρες έπειτα από τις σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες του επί των Μπράιτον και Παναθηναϊκού, επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δεν έχει σημειώσει ακόμη νίκη, για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.
  • Παναθηναϊκός: Στην Τρίπολη, τέλος, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στο αθηναϊκό ντέρμπι. Οι Αρκάδες, όμως, είναι ένας μέχρι τώρα αήττητος και πάντα δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», προερχόμενος μάλιστα από «διπλό» στο Βόλο.
5

Βρέθηκε οπλοστάσιο σε νεοκλασικό στο Κολωνάκι

  • Τι βρέθηκε: Η αστυνομία ενημερώθηκε περίπου στις 13.30 από υπαλλήλους που έκαναν έλεγχο στον χώρο λέγοντας ότι μέσα σε ένα μπαούλο βρήκαν όπλα και σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο μπαούλο εντοπίστηκαν 5 τυφέκια, μεταξύ των οποίων ένα Μ1, ένα πολυβόλο, και ένα αεροβόλο, καθώς και 3 χειροβομβίδες και 500 φυσίγγια.
  • Σε ποιον ανήκει το κτίριο: Σε έναν αποθανόντα ιδιοκτήτη – πρώην κατασκευαστή – του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Νεοφύτου Δούκα στο Κολωνάκι πιθανολογείται αρχικά ότι ανήκει το οπλοστάσιο που εντοπίσθηκε σήμερα το μεσημέρι. Το πολεμικό υλικό που χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στην αποθήκη του κτιρίου από τους υπευθύνους ναυτιλιακής εταιρείας που θα εγκατασταθεί σε έναν από τους ορόφους του οικήματος.
  • Ποιοι έμεναν στο κτίριο: Στον συγκεκριμένο χώρο είχε έδρα μέχρι προ τριετίας γραφείο γνωστού δικηγόρου. Σε άλλα διαμερίσματα διέμενε παλαιότερα αποθανούσα – το 2018 – πρώην υπουργός της ΝΔ και προσφάτως γνωστός μουσικός και μία σκηνοθέτιδα.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr