Η ατζέντα της ημέρας: «Προεκλογικός πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι συνέβη στη Λιβύη – Η συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

Κορυφώνονται οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα κρίνουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος. Την ίδια ώρα υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή, μεταξύ άλλων, τριών μελών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

1

Κορυφώνεται ο «προεκλογικός πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Η δήλωση Αχτσιόγλου: Μέσω βίντεο απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου στις κατηγορίες που δέχεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τον ρόλο της δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα. «Αθλιότητα ότι υπονόμευσα τον Τσίπρα, καλώ τον Κασσελάκη να πάρει θέση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος.
  • Η άρνηση για Debate: Την διεξαγωγή debate προκειμένου ο κόσμος να μάθει τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε ο Έφη Αχτσιόγλου, με τον πρώτο να δίνει αρνητική απάντηση στο αίτημα μέσω social media.  «Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι» ανέφερε στην απάντηση του ο κύριος Κασσελάκης.
  • Η στήριξη Τσακαλώτου: «Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος» ανέφερε σε μήνυμα του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στηρίζοντας ξεκάθαρα εν όψει του β’ γύρου την Έφη Αχτσιόγλου, καυτηριάζοντας παράλληλα την έλλειψη ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη. Αντίθετα ο Νίκος Παππάς επέλεξε να δώσει ψήφο στον Στέφανο Κασσελάκη.
2

Τα ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη

  • Εισαγγελική έρευνα: Στην εισαγγελική παραγγελία για έρευνα που δόθηκε την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας ζητείται να εξεταστεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας το τροχαίο, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις. Aναφέρονται ενδεικτικά αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από αμέλεια.
  • Η διάψευση: Χθες το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, διέψευσε μια σειρά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στη Λιβύη έσπευσε κλιμάκιο της ΕΥΠ για να διαπιστώσει εάν όντως επρόκειτο για τροχαίο και να αποκλειστεί η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας.
  • Το βίντεο: Την ίδια ώρα βίντεο-ντοκουμέντο από το σημείο του δυστυχήματος προκαλεί σοκ καθώς φαίνεται να έχει τυλιχθεί στις φλόγες τόσο το λεωφορείο τη ελληνικής αποστολής, όσο και το φορτηγό με το οποίο συγκρούστηκε, τα οποία έχουν καεί ολοσχερώς.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Συναντιούνται σήμερα Μητσοτάκης - Ερντογάν

  • Η συνάντηση: Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα συναντηθεί σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια της προηγούμενης μεταξύ των δύο ανδρών, στις αρχές Ιουλίου στο Βίλνιους.
  • Η φιλία: «Με την Ελλάδα είμαστε φίλοι για πολλές δεκαετίες» και «ποτέ δεν πολεμήσαμε σε αντίπαλα στρατόπεδα» ανέφερε σε δηλώσεις του σχετικά με τη συνάντηση ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ επιτέθηκε παράλληλα στον γερουσιαστή – πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ, υποστηρίζοντας πως η δική του στάση είναι αυτή που πυρπολεί την ομαλή γειτνίαση των δύο χωρών.
  • Η προετοιμασία: Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της σημερινής συνάντησης χθες στη Νέα Υόρκη συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν. Από τη συνάντηση προέκυψε πως υπάρχει θετικό κλίμα εν όψει της σημερινής μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν.
4

Ο «πόλεμος» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

  • Η ανακοίνωση φον ντερ Λάιεν: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μία κίνηση που εξέπληξε πολλούς, ανακοίνωσε στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης την έναρξη έρευνας για τις κρατικές ενισχύσεις που λαμβάνουν οι κινεζικές εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τονίζοντας πως μία τέτοια πρακτική δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ε.Ε.
  • Οι αριθμοί: Τον Ιούλιο οι εξαγωγές αυτοκινήτων από την Κίνα προς άλλες αγορές έφτασαν τις 320.000 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 38% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 12% της συνολικής παραγωγής αυτοκινήτων εκεί. Έτσι οι συνολικές εξαγωγές αυτοκινήτων της μέχρι τότε προσέγγισαν τα 2,07 εκατ. μονάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 81% έναντι του 2022.
  • Διχασμός: Την ίδια ώρα διχασμός επικρατεί μεταξύ των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς παράγοντες όπως ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire,  αλλά και η επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA) Sigrid de Vries, ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπισθεί η «ασύμμετρη απειλή». Απέναντί τους βρίσκονται οι επικεφαλής των ομίλων BMW, Mercedes και VW που διευρύνουν διαρκώς τις επιχειρηματικές τους σχέσεις με κινέζους κατασκευαστές και επενδυτές, υποστηρίζοντας ότι «η επιβολή δασμών και περιορισμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος για να προχωρήσουμε μπροστά».
5

Πρεμιέρα αστέρων στο Champions League

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr