Οι δύο εκ των τριών «ηττημένων» του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν ήδη στρατόπεδο. Εν αντιθέσει με τον Νίκο Παππά που προτίμησε να στηρίξει στη δεύτερη Κυριακή τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε την ψήφο του στην Έφη Αχτσιόγλου.

Μια -λίγο ως πολύ- αναμενόμενη επιλογή από τη στιγμή που ο ίδιος δεν κατάφερε να είναι μεταξύ των δύο που θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος και ούτως ή άλλως βρισκόταν εξ αρχής απέναντι στον 35χρονο εφοπλιστή, κριτικάροντας θέσεις, απόψεις και πολιτική στάση.

Η στήριξη στο σχέδιο της Αχτσιόγλου και η κριτική σε Κασσελάκη

«Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος», σημείωσε γι’ αρχή στο μήνυμά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, περιγράφοντάς το ως ένα «σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις προσθέσεις ή τροποποιήσεις».

«Και εκεί», στο συνέδριο του κόμμστος δηλαδή, «θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις», όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε.

«Από την άλλη πλευρά», υποστήριξε ακολούθως με σκωπτικό τρόπο ότι «δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: ‘ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με’».

Κάτι που κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο «δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».