Η ατζέντα της ημέρας: Το «φρένο» στον ανασχηματισμό – Τα μέτρα στήριξης της Θεσσαλίας – Τα νέα ντοκουμέντα για το Blue Horizon

Φρένο στα σενάρια ανασχηματισμού βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βασίλη Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου, την ίδια ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και ο Στέφανος Κασσελάκης δημιουργεί αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

1

«Φρένο» στα σενάρια ανασχηματισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

  • Ο ανασχηματισμός: «Φρένο» στα σενάρια ανασχηματισμού θέλησε να βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Το βάρος πέφτει πλέον στις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο.
  • «Σκληρό Ροκ»: Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους εν όψει και της ΔΕΘ, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους και δεν αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της καταστροφής στη Θεσσαλία».
  • Αναταράξεις: Στον ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς, καθώς οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν κανονικά την προσεχή Κυριακή, εσωτερικές αναταράξεις προκάλεσε το προεκλογικό βίντεο του υποψηφίου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο γυρίστηκε στην Μακρόνησο, ιστορικό τόπο μαρτυρίου της Αριστεράς.
2

Τα μέτρα στήριξης της Θεσσαλίας

  • Οι δόσεις των δανείων: Tο πάγωμα των δόσεων στα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην περιφέρεια Θεσσαλίας, αποφάσισαν οι ελληνικές τράπεζες.
  • Δωρεά: Οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες ανακοίνωσαν θα συμβάλουν με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ στην εθνική προσπάθεια αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών από τη φυσική καταστροφή στην περιοχή της Θεσσαλίας.
  • Ευρωπαϊκή βοήθεια: Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση που είχε χθες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε πως η Ένωση θα συμβάλει τη χώρα μας με τον ποσό των 2,2 δις ευρώ για την αποκατάσταση από τις φυσικές καταστροφές.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για το Blue Horizon

  • Το «δασκάλεμα»: Στα νέα ηχητικά αποσπάσματα που παρουσιάστηκαν από το Mega, ο πλοίαρχος ακούγεται να προσπαθεί να «δασκαλέψει» το πλήρωμα στο τι θα πουν κατά την διάρκεια της ανάκρισης, προκειμένου όπως λέει να μην απολυθούν.
  • Η συγκάλυψη: Ο πλοίαρχος τονίζει μάλιστα ότι κανείς δεν πρέπει να πει ότι ο 36χρονος Αντώνης σπρώχτηκε, αλλά αντιθέτως ότι το πλήρωμα προσπάθησε να τον απωθήσει με φωνές την ώρα που το πλοίο σήκωνε τα «πέδιλα».
  • Ο λόγος: Σε άλλο ηχητικό ο προφυλακισμένος πλέον ύπαρχος αποκαλύπτει τον λόγο που έσπρωξε τον 36χρονο Κρητικό από τον καταπέλτη του πλοίου. «Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, ότι ήταν Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω – γύρω» ανέφερε.
4

Εντοπίστηκε δεύτερο κρησφύγετο που συνδέεται με το μακελειό στην Αρτέμιδα

  • Το κρησφύγετο: Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει μέσα σε λίγες μόλις ώρες και το δεύτερο σπίτι το οποίο εντοπίζεται στο Παλαιό Φάληρο και στο οποίο διέμενε ο 32χρονος ύποπτος που συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τις έρευνες, καθώς ενδεχομένως να γνώριζε τα θύματα είτε να καθοδήγησε ο ίδιος τους εκτελεστές.
  • Ο καταιγισμός: Υπενθυμίζεται ότι στην οδό Ακροπόλεως όπου έγινε το μακελειό, έπεσε καταιγισμός πυροβολισμών, με τις Αρχές να καταφέρνουν περισυλλέξουν τουλάχιστον 60 κάλυκες. Οι εκτιμήσεις μιλούν για τουλάχιστον δυο με τρία διαφορετικά όπλα των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την δολοφονία των έξι.
  • Τα θύματα: Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχουν ζητηθεί στοιχεία από την τουρκική αστυνομία, καθώς τα θύματα φέρονται να ανήκουν σε ομάδα σκληρών κακοποιών-μαφιόζων που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε δολοφονίες με έδρα την Κωνσταντινούπολη.
5

Φον ντερ Λάιεν: «Είναι η στιγμή η Ευρώπη να απαντήσει στο κάλεσμα της Ιστορίας»

  • Η ομιλία: Σε μία κατάμεστη από τους 705 ευρωβουλευτές αλλά και τα μέλη του κολλεγίου των επιτρόπων αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απηύθυνε την ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης.
  • Το κάλεσμα: «Αυτή είναι η στιγμή η Ευρώπη να απαντήσει στο κάλεσμα της ιστορίας» τόνισε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου της η κυρία φον ντερ Λάιεν, καλώντας παράλληλα τους ηγέτες της Ένωσης να σκεφθούν μεγαλόπνοα όσον αφορά το θέμα της διεύρυνσης. «Το μέλλον της Ουκρανίας είναι στην Ένωση μας» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.
  • Τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της για την έναρξη έρευνας σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικών κινεζικών αυτοκινήτων και τη δυνατότητα τους να πωλούνται σε χαμηλές τιμές λόγω αθέμιτων πρακτικών. «Αυτό στρεβλώνει την αγορά μας. Και καθώς δεν το δεχόμαστε από μέσα, δεν το δεχόμαστε ούτε από έξω. Επομένως, μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι η Επιτροπή ξεκινά έρευνα κατά των κρατικών επιδοτήσεων για ηλεκτρικά οχήματα που προέρχονται από την Κίνα» ανέφερε.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr