Νέα ηχητικά ντοκουμέντα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας για όσα εκτυλίχθηκαν μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon, όταν τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη.

Η εκπομπή «Το πρωινό» αποκάλυψε τις προσπάθειες συγκάλυψης του τραγικού περιστατικού, από μέλη του πληρώματος, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι. Στους διαλόγους ακούγεται η προτροπή ενός από τα μέλη να μην αποκαλύψει κανείς όσα έγιναν μέσα στο πλοίο. «Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στο νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε. Και εδώ, σε κανέναν κουβέντα παιδιά» ακούγεται να λέει κάποιος απ’ το πλήρωμα.

Ακούστε μετά το 3:27:

«Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, Πακιστανός»

Χθες 12/9 το Live News του Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά ηχητικά ντοκουμέντα από τον ανατριχιαστικό διάλογο μεταξύ πλοιάρχου, ύπαρχου και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος στο Blue Horizon, για το τι προηγήθηκε του πνιγμού του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ένα εξ αυτών σοκάρει δεδομένου ότι ο προφυλακισμένος πλέον ύπαρχος αποκαλύπτει τον λόγο που έσπρωξε τον 36χρονο Κρητικό από τον καταπέλτη του πλοίου. «Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, ότι ήταν Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω – γύρω», ακούγεται να λέει αυτός που απώθησε τον Αντώνη Καργιώτη, συνεχίζοντας ισχυριζόμενος πως «δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο. Εμένα το μόνο που μου είπε είναι ότι εγώ θα ταξιδέψω».

«Ένας παλαβός ήταν»

Στο άλλο, εξίσου αποκαλυπτικό, ηχητικό στην κουβέντα συμμετέχει και ο πλοίαρχος του μοιραίου πλοίου, τη στιγμή που ο ύπαρχος συνεχίζει τους απρεπείς, απαράδεκτους, σχεδόν ρατσιστικούς, χαρακτηρισμούς για τον 36χρονο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στην προσωπικότητά του, προβλέποντας μάλιστα με κυνισμό ότι θα αντιμετωπίσει ζήτημα με τη δικαιοσύνη για την πράξη του να τον ωθήσει στη θάλασσα.

Ο καπετάνιος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά εκ των υστέρων η αλήθεια μπήκε στη σωστή βάση της.

Πλοίαρχος: «Ρε τον μ…ρε. Τώρα κονομίσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα. Πάρε μία τον… θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε… μη πει πολλά».

Ύπαρχος: «Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη…δίπλα, δίπλα. Στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν. Εκείνη την ώρα που έδεσαν εγώ τον κάβο ήταν δίπλα μου. Του λέω: «Ταξιδεύεις;» «όχι μου λέει και μετά ανέβηκε, μπαίνει μέσα».

Πλοίαρχος: «Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση, έκανα κράτη για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα ναι. Μάλιστα τον είδε και το Έλυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Έλυρος…κολυμπούσε».

Ύπαρχος: «Του λέω βγες έξω… βγες έξω».

Πλοίαρχος: «Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε».

Ύπαρχος: «Πάει να βγει έξω… βγαίνει έξω, ξανά μπαίνει μέσα και έπεσε στην θάλασσα».

Πλήρωμα: «Αυτός ήταν απέξω».

Ύπαρχος: «Ναι, είχαμε κλείσει καταπέλτη, των οχημάτων, ναι. Αυτός ήταν στη πίντα, καθότανε και μετά πήρε δρόμο να μπει μέσα. Τελευταίος, τελευταίος. Είχαμε ξεκινήσει, προχωρούσε το βαπόρι μπροστά. Είχαμε αμολήσει, ναι».

Πλοίαρχος: «Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη, ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό ρε…;»

Ύπαρχος: «Τίποτα, δεν με βλέπω καλά».