Αδιάκοπα συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την δολοφονία των έξι Τούρκων που έπεσαν σε ενέδρα θανάτου στην Αρτέμιδα. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του «παζλ» προκειμένου να καταφέρουν να σκιαγραφήσουν το προφίλ τόσο των έξι θυμάτων όσο και των εκτελεστών τους οι οποίοι σίγουρα ήταν πάνω από δυο.

Οι έξι Τούρκοι κατά την παραμονή τους στη χώρα, λάμβαναν αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει μέσα σε λίγες μόλις ώρες και το δεύτερο σπίτι το οποίο εντοπίζεται στο Παλαιό Φάληρο και στο οποίο διέμενε ο 32χρονος ύποπτος που συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι Αρχές έχουν ήδη συλλέξει συνελέγη γενετικό υλικό προκειμένου να προχωρήσει η ταυτοποίηση ενδεχομένως των δραστών.

Στην οδό Ακροπόλεως όπου έγινε το μακελειό, έπεσε καταιγισμός πυροβολισμών, με τις Αρχές να καταφέρνουν περισυλλέξουν τουλάχιστον 60 κάλυκες. Οι εκτιμήσεις μιλούν για τουλάχιστον δυο με τρία διαφορετικά όπλα των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την δολοφονία των έξι.«Διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες βολές είναι από μέση και κοντινή απόσταση. Φαίνεται, μάλιστα, να έχουν δοθεί και χαριστικές βολές στα θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχουν ζητηθεί στοιχεία από την τουρκική αστυνομία, καθώς τα θύματα φέρονται να ανήκουν σε ομάδα σκληρών κακοποιών-μαφιόζων που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε δολοφονίες με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Υπάρχουν πληροφορίες μάλιστα ότι τα έξι θύματα είχαν εμπλακεί στις αρχές Αυγούστου σε μία διπλή δολοφονία Τούρκων μαφιόζων στην Γαλλία, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ατόμου τουρκικής καταγωγής, που συνελήφθη δύο ώρες περίπου μετά την μαφιόζικη εκτέλεση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς κρίθηκε ύποπτος και είχε πάνω του τέσσερις σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Ο 31χρονος, που είχε πάνω του δύο πλαστά διαβατήρια Πορτογαλίας, θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τις έρευνες, καθώς ενδεχομένως να γνώριζε τα θύματα είτε να καθοδήγησε ο ίδιος τους εκτελεστές.

Στο φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες των θυμάτων

Οι έξι νεκροί Τούρκοι της δολοφονικής επίθεση φέρονται να είναι μέλη συμμορίας ενός αρχιμαφιόζου με καταγωγή από την Τουρκία.

Πρόκειται για τον γνωστό στις τουρκικές Αρχές και όχι μόνο, Μπαρίς Μπογιούν που είναι αρχηγός της μαφιόζικης εγκληματικής ομάδας γνωστή ως «Ντάλτον». Η εφημερίδα Μιλιέτ έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφία των νεκρών και τα ονόματά τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που από χθες προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες του μακελειού έχουν αποκλείσει λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς προκειμένου να μην μπορέσουν να διαφύγουν από τη χώρα

Οι 5 νεκροί δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Ελληνικές Αρχές, ενώ ένας 25χρονος Τούρκος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα μας πριν από 6 μήνες.

Στο σημείο του αιματοκυλίσματος δεν εντοπίστηκαν όπλα, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι οι δράστες ενδεχομένως να πήραν μαζί τους και τον οπλισμό των θυμάτων.

Η ενέδρα θανάτου, ο ψυχρός τρόπος εκτέλεσης των στυγνών δολοφόνων δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ σκληρών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.

Τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών έχει αναλάβει η Ασφάλεια, ωστόσο για την υπόθεση ενημερώνονται διαρκώς τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική.