Η ατζέντα της ημέρας: Ανακατατάξεις στο υπουργικό σχήμα – Οι σοκαριστικοί διάλογοι του Blue Horizon – Το στόρι πίσω από το μακελειό στην Αρτέμιδα

Ο Βασίλης Κικίλιας επιχείρησε να βάλει τέλος στο σενάριο μίας ενδεχόμενης παραίτησης, τη στιγμή που ο Χρήστος Στηλιανίδης ανέλαβε και επίσημα τα νέα υπουργικά του καθήκοντα ως υπουργός Ναυτιλίας, στη σκιά της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη. Για την υπόθεση αυτή, νέοι σοκαριστικοί διάλογοι ήρθαν στο φως.

1

Ανακατατάξεις στο υπουργικό σχήμα

  • Ο νέος υπουργός: Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκε από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο ο Χρήστος Στυλιανίδης, ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υπενθυμίζεται πως προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε ανακοινώσει την ανάληψη των καθηκόντων του κύριου Στυλιανίδη μετά τη παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
  • Η φημολογία: Το ερώτημα είναι αν τον δρόμο του Νότη Μηταράκη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη θα ακολουθήσουν και άλλοι υπουργοί παραιτούμενοι. Η σχετική φημολογία ήδη αναπτύσσεται γύρω από κάποια ονόματα, με πρώτο αυτό του Βασίλη Κικίλια, καθώς η εξέλιξη της κρίσης στη Θεσσαλία θα δημιουργεί ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις και απαιτήσεις στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας, είτε για τα όσα (δεν) έγιναν τις προηγούμενες ημέρες είτε για εκείνα που νομοτελειακά θα ακολουθήσουν.
  • Η απάντηση Κικίλια: Ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα για το ενδεχόμενο παραίτησης πάντως έστειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παραχώρησε χθες την πρώτη του συνέντευξη μετά τα τραγικά γεγονότα των πλημμυρών. «Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί πώς μια τυχόν απομάκρυνση θα είναι απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
2

Σοκαριστικοί οι διάλογοι από το Blue Horizon

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Το στόρι πίσω από το μακελειό στην Αρτέμιδα

4

Η παρουσίαση του νέου iPhone 15

  • Τα χαρακτηριστικά: Το νέο iPhone 15 περιλαμβάνει σταθεροποίηση εικόνας για λήψη φωτογραφιών και βίντεο, βελτιστοποίηση 2x και ενημερωμένα πορτραίτα με πιο πλούσιο χρώμα και καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Θα έχει ακόμη κινηματογραφική λειτουργία 4K. Διατίθεται σε 5 χρώματα (λευκό, μαύρο, ροζ, πράσινο και κίτρινο) και με δύο μεγέθη οθονών: 6,1 ίντσες για το iPhone 15 και 6,7 ίντσες για το iPhone 15 Plus.
  • Η μεγάλη αλλαγή: Η πιο μεγάλη αλλαγή είναι ο τρόπος φόρτισης των iPhone 15. Η Apple αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θύρα φόρτισης Lightning, που είχε βάλει στα κινητά της το 2012, και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί πλέον μέχρι το 2024 όλα τα smartphones, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα tablets να φορτίζουν σε θύρα USB-C. Η συγκεκριμένη θύρα στα iPhones θα ταιριάζει με την ίδια θύρα φόρτισης σε τηλέφωνα Android, νεότερους φορητούς υπολογιστές, iPads, ασύρματα ασύρματα ακουστικά και άλλα gadgets.
  • Κυκλοφορία και τιμές: Το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου. Ίδια είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις τιμές, το iPhone 15 θα κοστίζει 799 δολάρια, το iPhone 15 Plus 899 δολάρια, το iPhone 15 Pro 1.099 δολάρια και το iPhone 15 Pro Max 1.299 δολάρια.
5

Σήμερα αναμένεται η συνάντηση Πούτιν - Κιμ Γιονγκ Ουν

  • Η άφιξη: Μετά από μία εβδομάδα φημολογιών, χθες το μεσημέρι ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατέφθασε με το πράσινο τρένο του στο σταθμό Χασάν, που συναντώνται τα σύνορα Κίνας, Ρωσίας και Βορείου Κορέας, όπου και τον υποδέχτηκαν ρώσοι αξιωματούχοι με τιμές.
  • Τι θέλει ο Πούτιν: Το Κρεμλίνο θέλει περισσότερα όπλα και πυρομαχικά, καθώς τα αποθέματα του εξαντλούνται, αδυνατώντας να συμβαδίσει με τον όγκο που δαπανάται στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Η Βόρεια Κορέα έχει μεγάλο οπλοστάσιο πυροβολικού και πλεόνασμα πυρομαχικών (συμβατά με τα όπλα της Ρωσίας) αφού δεν έχει εμπλακεί σε πόλεμο από το 1953, όταν και υπογράφηκε η κορεατική ανακωχή.
  • Το αντάλλαγμα του Κιμ: Ο Κιμ ελπίζει ότι το Κρεμλίνο θα ανταποδώσει με τεχνολογία για δορυφόρους και πυρηνικά υποβρύχια, δήλωσαν αξιωματούχοι στους New York Times. Αναζητά επίσης επισιτιστική βοήθεια εν μέσω αναφορών για χρόνιες ελλείψεις τροφίμων και υψηλά ποσοστά υποσιτισμού μεταξύ παιδιών κάτω των πέντε ετών στη Βόρεια Κορέα, για αυτό και ζητά αύξηση των εισαγωγών σιτάλευρου και άλλων τροφίμων από τη Ρωσία.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr