Ολοκληρώθηκε το μεγάλο event της Apple, «Wonderlust», στο οποίο ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε τα νέα προϊόντα του, μεταξύ αυτών και το πολυαναμενόμενο iPhone 15.

Η ετήσια φθινοπωρινή εκδήλωση έλαβε χώρα στο Steve Jobs Theatre στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Τα χαρακτηριστικά του iPhone 15

Τα νέα iPhone 15 περιλαμβάνουν σταθεροποίηση εικόνας για λήψη φωτογραφιών και βίντεο, βελτιστοποίηση 2x και ενημερωμένα πορτραίτα με πιο πλούσιο χρώμα και καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Θα έχει ακόμη, κινηματογραφική λειτουργία 4K.

Διατίθεται σε 5 χρώματα (λευκό, μαύρο, ροζ, πράσινο και κίτρινο) και με δύο μεγέθη οθονών: 6,1 ίντσες για το iPhone 15 και 6,7 ίντσες για το iPhone 15 Plus.

φωτ: Thai Nguyen/Unsplash

Η μεγάλη αλλαγή

Η πιο μεγάλη αλλαγή είναι ο τρόπος φόρτισης των iPhone 15. Η Apple αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θύρα φόρτισης Lightning, που είχε βάλει στα κινητά της το 2012, και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί πλέον μέχρι το 2024 όλα τα smartphones, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα tablets να φορτίζουν σε θύρα USB-C. Η συγκεκριμένη θύρα στα iPhones θα ταιριάζει με την ίδια θύρα φόρτισης σε τηλέφωνα Android, νεότερους φορητούς υπολογιστές, iPads, ασύρματα ακουστικά και άλλα gadgets.

Κυκλοφορία και τιμές

Όπως αναφέρει το Business Insider το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου. Ίδια είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Σε ότι έχει να κάνει με τις τιμές, το iPhone 15 θα κοστίζει 799 δολάρια, το iPhone 15 Plus 899 δολάρια, το iPhone 15 Pro 1.099 δολάρια και το iPhone 15 Pro Max 1.299 δολάρια.

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα, το iPhone 14 Pro Max των 128GB κοστίζει 1.549 ευρώ.