Με 35άρια θα κυλήσει η σημερινή Τρίτη 7 Αυγούστου καθώς και βροχές ή καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ υψηλή είναι και η εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά κυρίως τμήματα της Ανατολική Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 32-34, στην Ήπειρο από 23 έως 32-34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 35-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 34-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34-35 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33 βαθμούς.

Ο καιρός μέχρι 16 Αυγούστου

Με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσει ο καιρός μέχρι τις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου. Η υψηλότερη θερμοκρασία θα σημειωθεί ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 36 βαθμούς.