Η ατζέντα της ημέρας: Έφυγε από τη ζωή η Sinead O’Connor – Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα – Πτώση της θερμοκρασίας

Χθες το βράδυ έγινε γνωστός ο θάνατος της θρυλικής τραγουδίστριας. Στο μεταξύ, η χώρα συνεχίζει να μαστίζεται από καταστροφικές πυρκαγιές, με νέα πύρινα μέτωπα στη Μαγνησία και τη Λαμία.

1

Πέθανε η Sinead O’Connor

  • Πότε: Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο θάνατος της Sinead O’ Connor καταγράφηκε προχθες Τρίτη (25 Ιουλίου) και έγινε γνωστός χθες το βράδυ.
  • Το έργο της: Η τραγουδίστρια έγινε γνωστή παγκοσμίως το 1990 με τη συγκλονιστική διασκευή της στο Nothing Compares 2 U του Prince και είχε σημειώσει μια πολύχρονη καριέρα στη μουσική.
  • Η πολυτάραχη ζωή: Αυτή και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της μεγάλωσαν με τη μητέρα τους η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες της Sinead, τους κακοποιούσε σωματικά. Ανέκαθεν πάλευε με προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ βίωσε και την αυτοκτονία του  17χρονου γιου της, τον Ιανουάριο του 2022.
2

Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την στήριξη του εισοδήματος

4

Αθωώθηκε ο Κέβιν Σπέισι

  • Τι συνέβη: Ο Κέβιν Σπέισι, ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστός για τους ρόλους του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «House of Cards», κρίθηκε αθώος την Τετάρτη από δικαστήριο στη Βρετανία για εννέα κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις.
  • Οι κατηγορίες: Τέσσερις άνδρες τον κατηγόρησαν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά μεταξύ 2001 και 2013, περιγράφοντας ενοχλητικές συναντήσεις που φέρεται να κλιμακώθηκαν από ανεπιθύμητα αγγίγματα.
  • Η προηγούμενη κατηγορία: Πέρσι το φθινόπωρο, ο ηθοποιός του Χόλυγουντ είχε αθωωθεί και πάλι από την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης στον ηθοποιό Άντονι Ραπ πριν από 36 χρόνια όταν εκείνος ήταν ανήλικος. Συγκεκριμένα, ο Άντονι Ραπ ήταν τότε μόλις 14 ετών, ενώ ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος.

 

5

Μετά τον καύσωνα έρχονται μπουρίνια

  • Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Μετά τον χθεσινό καύσωνα σήμερα αναμένονται μπουρίνια σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στα βόρεια.
  • Ο καιρός σήμερα: Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).
  • Ο κίνδυνος πυρκαγιάς: Ακραίος κίνδυνος φωτιάς προβλέπεται σήμερα για πέντε περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»: Περιφέρεια Αττικής (περιοχές ΠΕ Δυτικής Αττικής), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας – πλην νήσου Σκύρου), Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Μεσσηνίας), Δυτικής Ελλάδος (περιοχές ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Θεσσαλίας (περιοχές ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος) και Ιονίων Νήσων
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr