Σε κατάσταση συναγερμού τελεί η Μαγνησία και δη το Βελεστίνο που από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (26/7) έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά, την ώρα που η Πολιτική Προστασία κάνει εκκλήσεις για εγρήγορση για παν ενδεχόμενο.

Μάλιστα ενημέρωσε με μήνυμα στο 112 ότι «αν βρίσκεστε στις περιοχές Γλαφυρά, Κάκκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάικα παραμείνετε σε ετοιμότητα».

Ήδη άλλωστε έχουν χαθεί δύο ζωές, καθώς μια γυναίκα κι ένας άνδρας βρέθηκαν νεκροί στο Χοροστάσι και στον Άγιο Γεώργιο Φερών.

Και οι έξι οικισμοί βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.

Την ίδια ώρα την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους και την αποφυγή μετακινήσεων, λόγω της φωτιάς και της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δυστυχώς παραμένει ανεξέλεγκτη. Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, έχοντες σοβαρά υπόψη τους ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους (αναπνευστικά προβλήματα) λόγω της επικινδυνότητας και τοξικότητας πολλών υλικών που καίγονται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και χώρους ταφής απορριμμάτων.

Κλειστές απόψε και αύριο όλες οι βιομηχανικές

Λόγω της πυρκαγιάς και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί  κλειστές θα παραμείνουν απόψε όλες οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διατηρούσαν νυχτερινές βάρδιες στις εγκαταστάσεις τους τόσο στην Α’ ΒΙΠΕ, όσο και στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Το ίδιο ισχύει και για την αυριανή εργάσιμη ημέρα και δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων καθ’ όλο το 24ωρο, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η απόφαση ελήφθη από κοινού από το υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.