Ο Κέβιν Σπέισι, ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστός για τους ρόλους του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «House of Cards», κρίθηκε αθώος την Τετάρτη από δικαστήριο στη Βρετανία για εννέα κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Σχεδόν έξι χρόνια αφότου άρχισαν να εμφανίζονται οι κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα που σχετίζονται με περιστατικά που αναφέρθηκαν από τέσσερις άνδρες, που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 2001 και 2013, το δικαστήριο Southwark Crown του Λονδίνου αθώωσε τον Κέβιν Σπέισι μετά από 12 ώρες συνεδρίασης.

Μάλιστα, όταν ανακοινώθηκε το τελικό πόρισα, ο ηθοποιός, ο οποίος έχει και γενέθλια, άρχισε να κλαίει και αναστέναξε βαριά με ανακούφιση.

Οι κατηγορίες

Τέσσερις άνδρες τον κατηγόρησαν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά μεταξύ 2001 και 2013, περιγράφοντας ενοχλητικές συναντήσεις που φέρεται να κλιμακώθηκαν από ανεπιθύμητα αγγίγματα.

Ο Κέβιν Σπέισι είχε δηλώσει, λέγοντας πως οι δύο από τις σεξουαλικές συνευρέσεις ήταν συναινετικές, για την Τρίτη πως ήταν παρεξήγηση και είχε ζητήσει συγγνώμη και για την τέταρτη πως δεν συνέβη ποτέ.

Η προηγούμενη κατηγορία

Πέρσι το φθινόπωρο, ο ηθοποιός του Χόλυγουντ είχε αθωωθεί και πάλι από την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης στον ηθοποιό Άντονι Ραπ πριν από 36 χρόνια όταν εκείνος ήταν ανήλικος.

Συγκεκριμένα, ο Άντονι Ραπ ήταν τότε μόλις 14 ετών, ενώ ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος.