Η ατζέντα της ημέρας: Σε πύρινο κλοιό η Αττική – Προ των πυλών νέος καύσωνας – Καλοκαιρινά φρούτα από «χρυσάφι»

Δεύτερη νύχτα σκληρής μάχης με τις φλόγες σε Λουτράκι και Μέγαρα έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε μήκος δεκάδων χιλιομέτρων.

1

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας

  • Μάχη με τις φλόγες για τρίτο 24ωρο: Να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους σε Λουτράκι και Μάνδρα θα επιχειρήσουν και σήμερα Τετάρτη οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνδράμουν τις προσπάθειες εκ νέου τα εναέρια μέσα ενώ συνδράμουν με κάθε τρόπο και οι ένοπλες δυνάμεις.
  • Νέο μέτωπο στη Ρόδο: Πέραν της Αττικής μεγάλο μέτωπο έχει εκδηλωθεί και στη Ρόδο. Η φωτιά ξέσπασε μεταξύ των χωριών Απόλλωνα και Λάερμα σε δασική και δύσβατη περιοχή γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα: Οι κλιματικές συνθήκες ευνοούν και σήμερα την εκδήλωση πυρκαγιών με την Αττική, τα Κύθηρα, περιοχές της Βοιωτίας της Εύβοιας, της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Λακωνίας να βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό. Στην ίδια κατηγορία Κρήτη, Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία, Χίος, Ψαρά και Λέσβος.
2

Προ των πυλών τετραήμερο με 43-44 βαθμούς Κελσίου

  • Έρχεται το νέο κύμα καύσωνα: Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή θα είναι οι πολύ δύσκολες μέρες από τη νέα έξαρση της θερμοκρασίας που θα προκαλέσει συνθήκες καύσωνα, με 43-44 βαθμούς Κελσίου.
  • Πότε ξεκινά η ζέστη; Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Πέμπτη, που θα πέσουν οι άνεμοι, ενώ από Δευτέρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας 2-5 βαθμούς.
  • Καιρός που ευνοεί τις πυρκαγιές: Σήμερα αναμένεται να επικρατήσει ο τύπος καιρού Hot-Dry-Windy, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν την υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Σκύρο, Σάμο σε Δ. και Ν. Κρήτη.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι αλλαγές Φλωρίδη στη Δικαιοσύνη

  • Αναμόρφωση της Σχολής Δικαστών: Αλλαγές στα όρια ηλικίας, τα όσα διδάσκονται αλλά και στον τρόπο που μπαίνουν οι απόφοιτοι Νομικής στη Σχολή Δικαστών φέρνει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Σύμφωνα με τον υπουργό, πρωτίστως αυτό που χρειάζονται είναι πραγματικές εμπειρίες από τις δικαστικές αίθουσες. Ο ίδιος πιστεύει επίσης ότι επιβάλλεται να ανέλθει στα 35 χρόνια το ηλικιακό όριο ανάδειξης των δικαστών, ενώ θεωρεί απαραίτητο οι δικαστές να περνούν και ψυχομετρικά τεστ.
  • Μείωση των χρόνων: Ο κ. Φλωρίδης θα επιδιώξει, επίσης, τη μείωση του χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων και έκδοσης των πρωτόδικων αποφάσεων από 700 ημέρες σε 400.
  • Τα πανάκριβα παράβολα: Οπως έχει προαναγγείλει, η καθ’ έξιν δικομανείς μηνυτές θα υποχρεωθούν να πληρώνουν πανάκριβα τυχόν αρχειοθέτηση των μηνύσεών τους από το Πρωτοδικείο. Κατά πληροφορίες τα δικαστικά έξοδα που υποχρεώνονται να καταβάλουν σε αυτή την περίπτωση θα κυμαίνονται μεταξύ 2.000 και 3.000 ευρώ.
4

Γιατί πήραν φωτιά οι τιμές των φρούτων του καλοκαιριού

  • Καρπούζια από «χρυσάφι»: Αυτή τη στιγμή τα καρπούζια πωλούνται το πρωί στις λαϊκές από 0,90 έως 1 ευρώ το κιλό, με τις τιμές να υποχωρούν γύρω στα 0,70 – 0,90 ευρώ το μεσημέρι. Στα μανάβικα και στα σουπερμάρκετ είναι υψηλότερη, φθάνοντας ακόμη και το 1,10 ευρώ ανά κιλό. Σε σχέση με πέρυσι η τιμή καταναλωτή έχει υπερδιπλασιαστεί.
  • Τι λένε οι παραγωγοί; Για τους αγρότες οι αιτίες της ακρίβειας πρέπει να αναζητηθούν στους μεσάζοντες και στην τιμολόγηση των επιχειρήσεων λιανικής, ενώ δικαιολογώντας τις αυξημένες τιμές που πουλάνε εφέτος τα προϊόντα τους τονίζουν ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί.
  • Η άποψη των διανομέων: Από την πλευρά των διανομέων προτάσσονται τα υψηλά κόστη στη συσκευασία, στη μεταφορά και στη διάθεση στα σημεία λιανικής πώλησης και βέβαια το κέρδος των τελευταίων.
5

Τι γυρεύει ο Ερντογάν στις χώρες του Κόλπου

  • Ο στόχος πίσω από την επίσκεψη: Σε Σαουδική Αραβία και Κατάρ βρέθηκε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις και να ενισχύσει τις εμπορικές σχέσεις της χώρας του, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή οικονομική κρίση.
  • Έκλεισε deal: Ήδη η Σαουδική Αραβία συμφώνησε να αγοράσει τουρκικά drones, ένα από τα πολλά προσοδοφόρα συμβόλαια που εξασφάλισε ο Τούρκος Πρόεδρος για την χώρα του.
  • Επόμενος σταθμός: Σήμερα ο Ερντογάν θα βρεθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια χώρα που η Τουρκία διατηρούσε για αρκετά χρόνια τεταμένες σχέσεις.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr