Η έκταση της πυρκαγιάς στο Λουτράκι έχει καταγραφεί από το πιλοτήριο ελικοπτέρου Σινούκ, το οποίο επιχειρεί στην περιοχή.

Στα πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα η αυτοθυσία με την οποία πετούν οι χειριστές, μπαίνοντας μέσα στο τείχος του καπνού όπου η ορατότητα είναι επί της ουσίας μηδενική.

Κοντά στα διυλιστήρια η φωτιά

Την ίδια ώρα οι φλόγες που ξεκίνησαν από το Λουτράκι πλησιάζουν τα διυλιστήρια, καθώς μήνυμα από το 112 έφθασε στους κατοίκους της Γλυκιάς Ζωής, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil.

Μάλιστα, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Παράλληλα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς στο Λουτράκι, ενώ όσον αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά, η επίσημη καταγραφή αναμένεται να ξεκινήσει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως επίσης αποθήκες και αγροικίες.