Η ατζέντα της ημέρας: Ο οδικός χάρτης του ΣΥΡΙΖΑ – Το «κοκτέιλ» ζέστης και ρύπων – Ο νέος βασιλιάς του Wimbledon

«Κλείδωσε» το χρονοδιάγραμμα της εκλογής προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, με τη λίστα υποψηφίων να παραμένει ανοιχτή μέχρι το Διαρκές Συνέδριο της 3ης Σεπτεμβρίου.

1

Ξεκινά η κούρσα διαδοχής στο ΣΥΡΙΖΑ - Τι αποφάσισε η ΚΕ

 

2

Από τον «Κλέωνα» στους καύσωνες των δύο μηνών

  • «Κοκτέιλ» ζέστης και ατμοσφαιρικών ρύπων: Μετεωρολόγοι αναφέρονται σε καύσωνες σχεδόν δύο μηνων ως το 2100, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου. Ειδικά στην πρωτεύουσα, το «κοκτέιλ» ζέστης και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία ρύπων επέφερε ασφυξία σε γειτονιές της πόλης
  • Η μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί: Για τα επόμενα χρόνια όλα τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν ότι στην περιοχή μας η μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί περισσότερο από ό,τι στον υπόλοιπο πλανήτη και ότι οι καύσωνες θα αυξηθούν.
  • Αναγκαία η λήψη μέτρων: Αν δεν ληφθούν μέτρα για μείωση των εκπομπών, θα αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των ημερών με καύσωνα στα πεδινά, κατά 10-15 ημέρες έως το 2050 έως και 30-50 μέρες έως το 2100.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών

  • Πότε θα ανακοινωθεί: Σήμερα Δευτέρα θα ανακοινωθεί το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με τα στοιχεία να είναι αποκαλυπτικά.
  • Τι αποκαλύπτει: Σύμφωνα με το πόρισμα, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείτα, από τα υπάρχοντα υλικά – στοιχεία των αμαξοστοιχιών. Με βάση το πόρισμα, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των τρένων, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής.
  • Συνεχίζεται ο γολγοθάς των θυμάτων: Σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται και πάλι ο 21χρονος Γεράσιμος από τον Βόλο, μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο βολιώτης φοιτητής φέρεται να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση μετά από μόλυνση με ενδονοσοκομειακό μύκητα.
4

Υψηλός ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές

  • Η προειδοποίηση: Την προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο δασικών πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες, σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους, επαναλαμβάνει με ανακοίνωση του το Πυροσβεστικό Σώμα.
  • Πόσες πυρκαγιές σημειώθηκαν χθες: Από τις 18:00 της 15-07-2023 έως τις 18:00 της 16-07-2023  εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
  • Ποιες περιοχές κινδυνεύουν: Για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΑ Αρκαδίας), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Κρήτης
5

Νέος βασιλιάς του Wimbledon ο Αλκαράθ

  • Ο αγώνας: Έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό ο οποίος κράτησε κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες, ο Κάρλος Αλκαράθ έκαμψε την αντίσταση του σπουδαίου Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2
  • Το φαβορί: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν το φαβορί πριν τον αγώνα, προηγήθηκε με 1-0 (6-1), αλλά ο Αλκαράθ με τένις… από άλλο πλανήτη ισοφάρισε στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ, προηγήθηκε με 2-1 και παρότι ο Νολε «επέστρεψε» προσωρινά και ισοφάρισε, βρήκε τον τρόπο στο decider σετ να «λυγίσει» τον πολυνίκη σε τίτλους Grand Slam (23) και να πανηγυρίσει την νίκη του με 3-2.
  • Ο «νέος βασιλιάς»: Στα 20 του χρόνια, ο Ισπανός Αλκαράθ κατάφερε να «εκθρονίσει» τον 36χρονο Σέρβο και παράλληλα να τον υποχρεώσει στην πρώτη του ήττα στο κεντρικό κορτ μετά από 10 χρόνια και με το τελικό 3-2 να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Λονδίνο και να προσθέσει στη συλλογή του το δεύτερο Grand Slam, μετά από εκείνο του US Open του 2022.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr