Η ατζέντα της ημέρας: O ιστορικών διαστάσεων «Κλέων» – Η ώρα του Τσακαλώτου – Οι εκπτώσεις των ακτοπλοϊκών

Καμίνι η χώρα και σήμερα με τον υδράργυρο να αναμένεται να ξεπεράσει σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου με τον καύσωνα «Κλέων» να εξελίσσεται σε έναν από τους ισχυρότερους των τελευταίων ετών. Στο πολιτικό πεδίο συνεχίζονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ε.Τσακαλώτο να ανοίγει τα χαρτιά του.

1

Πάνω από 40 °C το θερμόμετρο

  • Στο «κόκκινο» Αθήνα και Λάρισα: Ο καύσωνας «Κλέων» έφερε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, 168 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου κατέγραψαν μέγιστες άνω των 37 βαθμών, ενώ 26 σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λάρισα και ήταν ίση με 42 βαθμούς Κελσίου.
  • Από τους ισχυρότερους των τελευταίων ετών: O εν λόγω καύσωνας, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, που μίλησε στο ΒΗΜΑ, αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους ισχυρότερους που έχουν παρατηρηθεί στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.
  • Τι να προσέχουν όσοι έχουν κατοικίδια; Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή για τα κατοικίδια μας και η φροντίδα τους απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.Η κ. Στέλλα Δάνα, κτηνίατρος ΜSc, Μετεκπαιδευθείς στη Χειρουργική και Αναισθησιολογία Ζώων Συντροφιάς, συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να είναι όσο το δυνατόν πιο «ετοιμοπόλεμοι» για το καλοκαίρι.
2

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Τσακαλώτος

  • Στην κούρσα διαδοχής ο Τσακαλώτος; Την δική του υποψηφιότητα στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να ανακοινώνει σήμερα στις 14:00 μ.μ. στο Impact Hub Athens ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
  • Ο Παππάς και η περίπτωση Πολάκη: Ο Νίκος Παππάς αναμένεται επίσης να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τις ανακοινώσεις να γίνονται στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ενώ τις αποφάσεις του θα λάβει άμεσα και ο Παύλος Πολάκης.
  • Πώς βλέπει ο Τσίπρας την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να εμπλακεί στις διαδικασίες διαδοχής, ή να φανεί ότι δίνει το δαχτυλίδι σε κάποιον. Όταν ρωτήθηκαν οι πιο στενοί συνεργάτες του πώς είδε ο απερχόμενος Πρόεδρος την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, είπαν ότι ο Τσίπρας δεν στηρίζει καμία υποψηφιότητα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

  • Οι ανακοινώσεις των εταιρειών: Την παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών ανακοινώνουν σταδιακά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τους ζητήθηκε μείωση του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια.
  • Από τι εξαρτάται η μείωση; Η μείωση στις τιμές, διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία και εξαρτάται και από την εμπορική πολιτική που ακολουθεί και θα αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού, δηλαδή να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.
  • Η κριτική περί όψιμης ευαισθησίας: Ωστόσο, παρά την παραπάνω εξέλιξη, το ζήτημα που τέθηκε παρασκηνιακώς για την κυβέρνηση είναι η όψιμη ευαισθησία, καθώς το θέμα είναι γνωστό από πέρυσι (τουλάχιστον) και σε κάθε περίπτωση είχε διαπιστωθεί από την αρχή της εφετινής τουριστικής περιόδου.
4

«Kόφτης» στα μέτρα ενεργειακής στήριξης από το Eurogroup

  • Μείωση των ελλειμμάτων: Αν δεν υπάρξουν νέοι κραδασμοί στις τιμές της ενέργειας στην ευρωζώνη, «θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα μέτρα ενεργειακής στήριξης, χρησιμοποιώντας τις σχετικές εξοικονομήσεις για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, το συντομότερο δυνατό το 2023 και το 2024», επισημαίνουν στη δήλωση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
  • Κατάργηση των μέτρων ενεργειακής στήριξης; Το Eurogroup συμφώνησε δηλαδή ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να ακολουθήσουν ένα πιο περιοριστικό δημοσιονομικό προσανατολισμό για το 2024, ιδίως μέσω της σταδιακής κατάργησης των μέτρων ενεργειακής στήριξης.
  • Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας: Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η ελληνική οικονομία ακόμα πιο ανταγωνιστική και δυναμική, υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, από το Eurogroup στις Βρυξέλλες.
5

Στην Ελλάδα το «ChatGPT» της Google

  • Στο παιχνίδι της TN και η Google: Η Google ανακοίνωσε ότι το AI chatbot της και αντίπαλο δέος του ChatGPT της Microsoft, θα υποστηρίζει πλέον και την ελληνική γλώσσα.
  • Πώς λειτουργεί; Το Bard λειτουργεί αυτόνομα αλλά και συνδυασμό με την μηχανή αναζήτησης της Google αν το επιθυμεί ο χρήστης του για πιο εμπλουτισμένη εμπειρία και αναζητήσεις.
  • Τι μπορεί να κάνει; Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ποικίλους σκοπούς, όπως η δημιουργία κειμένου, η μετάφραση και η απάντηση σε ερωτήσεις.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr