Η ατζέντα της ημέρας: Η νέα φάση στα ελληνοτουρκικά – Η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου – Οι τρεις πόλεις «στο κόκκινο»

Σε νέα φάση φαίνεται πως μπαίνουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους. Την ίδια ώρα η χώρα περιμένει τον καύσωνα Κλέωνα που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι και το Σάββατο.

1

Σε νέα φάση οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ενώ συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να ενεργοποιήσουν πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας. Επίσης, συμφώνησαν η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.
  • Οι άξονες Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε τρεις άξονες, πάνω στους οποίους οραματίζεται το πλαίσιο συνεργασίας με την Τουρκία και οι οποίοι είναι οι εξής: Ο πολιτικός διάλογος, υπό την καθοδήγηση των υπουργών Εξωτερικών, τα μέτρα οικοδόμησης και εμπιστοσύνης και η δυτική ατζέντα.
  • Οι δηλώσεις Ερντογάν για τα F-16: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα F-16 κατά της Ελλάδας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να κερδίσουμε περισσότερους φίλους παρά εχθρούς».
2

Η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι τρεις πόλεις «στο κόκκινο»

  • Οι πόλεις που θα βρεθούν υπό ακραίες θερμοκρασίες: Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) στην Αθήνα και 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Την Παρασκευή και οι τρεις πόλεις αναμένεται να βρεθούν σε επίπεδο επικινδυνότητας 3.
  • Aύξηση της ευφλεκτότητας: Ιδιαίτερη υψηλός είναι ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες εξαιτίας της σταδιακής επικράτησης πολύ θερμών και ξηρών συνθηκών. Κάτω από αυτές τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες (θερμός και ξηρός καιρός), τα νεκρά δασικά καύσιμα αποβάλουν υγρασία, ξεραίνονται και τελικά διευκολύνουν την έναρξη και την εξάπλωση της φωτιάς.
  • Τα μέτρα προστασίας: Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα μέτρα προστασίας που προτείνει η καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, εδώ.
4

Ισόβια για τους 7 από τους 12 κατηγορούμενους στη δίκη Καμπανού

5

Γ.Γ. ΝΑΤΟ: «Η Ουκρανία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο ΝΑΤΟ»

  • Η δήλωση Στόλτενμπεργκ: «Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα πιο κοντά από πότε στο ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το Βίλνιους της Λιθουανίας.
  • Οι αιχμές της Βρετανίας προς την Ουκρανία: O υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας δήλωσε σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν είναι η Amazon», σε ό,τι αφορά την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι το Κίεβο θα μπορούσε να δείξει περισσότερη «ευγνωμοσύνη» στους συμμάχους του.
  • Η δήλωση Σολτς: «Το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι θέμα που εξαρτάται από άλλους. Αυτό είναι πολύ σαφές» τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr