Την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει σήμερα Τετάρτη (12/7) , η Έφη Αχτσιόγλου. Ειδικότερα, η ανακοίνωση θα γίνει αύριο στις 12:30 το μεσημέρι, στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών.

Στο πλευρό της νεαρής πρώην υπουργού θα βρίσκονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από όλες τις τάσεις του κόμματος που συσπειρώνονται στο πλευρό της. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Αχτσιόγλου προέρχεται από την εσωκομματική τάση «6 συν 6» (δηλαδή από στελέχη της γενιάς των 40αρηδων του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ υποστηρίζεται από πολλά στελέχη της αριστερόστροφης τάσης «Ομπρέλα», αλλά και από τμήμα της «προεδρικής» πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Την Παρασκευή θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην κούρσα διαδοχής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δέχτηκε πιέσεις από την «Ομπρέλα» για να θέσει υποψηφιότητα, ενώ το Σάββατο σύμφωνα με το MEGA θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του ο Νίκος Παππάς στην Κεντρική Επιτροπή.

Παράλληλα, οι 300 της ΚΕ το Σάββατο και την Κυριακή καλούνται να εγκρίνουν τον οδικό χάρτη που εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία και με τον οποίο φαίνεται ότι συντάσσονται και οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου για διαρκές Συνέδριο στις 25 Αυγούστου και εκλογή προέδρου 3 και 10 Σεπτεμβρίου.