Με μία ομιλία στην οποία αναμένεται ότι θα συνδυάζονται ιδεολογικά, μεταρρυθμιστικά και οικονομικό-κοινωνικά στοιχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει τη διαδικασία της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Ένα από τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού θα είναι οι ανακοινώσεις για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται, ο εισαγωγικός μισθός θα αυξηθεί στα 840 ευρώ.

Ευρύτερα, από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταδίδεται ότι η ομιλία του δεν θα χαρακτηρίζεται από παροχολογία, αλλά περισσότερο από το οραματικό στοιχείο. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε στόχους και επιδιώξεις με ορίζοντα τετραετίας και εξειδικευμένες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα πεδία.

Την ίδια στιγμή, κεντρικός άξονας των ανακοινώσεων θα είναι οι άμεσου χαρακτήρα παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και οι εξειδικεύσεις για την παράταση του market pass, για μέτρα ενίσχυσης χαμηλοσυνταξιούχων, κ.ά.

Επιπλέον, κατά τα όσα μεταφέρονται από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει και κάποιο μέτρο – έκπληξη, για το οποίο έως και την τελευταία στιγμή ουδείς αναφέρει την παραμικρή πληροφορία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται εξάλλου οι αναφορές του Πρωθυπουργού στις παρεμβάσεις εμβληματικού χαρακτήρα, στις οποίες ο ίδιος έχει δώσει προτεραιότητα και ειδικότερα, στην Υγεία, την Παιδεία και την Δικαιοσύνη.