Τις προγραμματικές δηλώσεις από το βήμα της Βουλής, αναμένεται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης (6/7) στις 17:00.

Με τον πρωθυπουργό να προχωρά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ξεκινά και επίσημα η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στις 17:00 της Πέμπτης, 6 Ιουλίου.

Στη συζήτηση θα μετάσχουν τα μέλη της νέας κυβέρνησης, οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και βουλευτές από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Ονομαστική η ψήφος εμπιστοσύνης

Η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα είναι ονομαστική δι’ εκφωνήσεως και θα διεξαχθεί αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και το αργότερο ως τη δωδεκάτη νυχτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξη της συζήτησης, δηλαδή, το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023.

Η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα 2/5 (120) του όλου αριθμού των βουλευτών.