Η ατζέντα της ημέρας: Νεκροί οι επιβάτες του Titan – Τι αλλάζει στις κάλπες – Η ομιλία Ομπάμα

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου εισέρχεται η χώρα καθώς σήμερα το βράδυ πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, με τους πολιτικούς αρχηγούς να πραγματοποιούν τις τελευταίες τους ομιλίες.

1

Τραγικός επίλογος για το υποβρύχιο Titan

2

Τι αλλάζει στις κάλπες της 25ης Ιουνίου

  • Οι αλλαγές στα εκλογικά κέντρα: Κάτι λιγότερο από δύο 24ωρα απομένουν για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με τις νέες κάλπες να διαφέρουν από αυτές της 21ης Μαΐου. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση πολλά σχολεία έχουν μετατραπεί σε εξεταστικά κέντρα λόγω των ειδικών μαθημάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων. Έτσι, οι πολίτες πρέπει να ελέγξουν εκ νέου για το πού ψηφίζουν.
  • Τι γίνεται με τους σταυρούς; Οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Με αυτή τη διαδικασία, οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας, η οποία καθορίζεται από τα εκάστοτε κομματικά επιτελεία. Ως εκ τούτου, ΔΕΝ βάζουμε σταυρό στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Εξάλλου, στα παραβάν των εκλογικών τμημάτων που θα δημιουργηθούν δεν θα υπάρχει στυλό.
  • Πόσα κόμματα συμμετέχουν; Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου συμμετέχουν περισσότερα κόμματα από την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου μήνα με τον αριθμό να φτάνει αισίως τα 32. Από αυτά τέσσερις είναι οι συνασπισμοί κομμάτων, ενώ δυο είναι οι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Και επίσημα κατηγορούμενος ο 32χρονος για τον φόνο της Αναστάζια

  • Άλλαξε η κατηγορία: Δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησαν οι δικαστικές Αρχές εις βάρος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές που φέρεται να δολοφόνησε την 27χρονη Αναστάζια στην Κω. Αρχικά του είχε ασκηθεί μόνο δίωξη για το αδίκημα της αρπαγής.
  • Πώς «έδεσαν» οι Αρχές τον 32χρονο: Στη διάθεση των αστυνομικών βρέθηκε ένα νέο βίντεο που καταγράφει την στιγμή που ο 32χρονος και η 27χρονη βγαίνουν από το σπίτι πριν το έγκλημα. Στο βίντεο φαίνονται να επιβιβάζονται στο μηχανάκι του και να κινούνται προς το σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας. Πληροφορίες για τις κινήσεις του έδωσε και η ανάλυση του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου.
  • Τα 92 λεπτά της φρίκης: Στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κω και μέλη κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ανέφεραν ότι σε 92 λεπτά ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές βίασε και στραγγάλισε την 27χρονη Αναστάζια.
4

Μπορεί ο καύσωνας να μας σκοτώσει;

  • Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η ζέστη; Από όλες τις φυσικές καταστροφές, η ακραία ζέστη είναι ο νούμερο 1 δολοφόνος, σύμφωνα με μελέτες, σκοτώνοντας περισσότερους ανθρώπους από τους τυφώνες και τους ανεμοστρόβιλους μαζί.
  • Άνοδος στα ποσοστά: Σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2021, και επικαλείται το CNN, από το 1980 έχει σημειωθεί αύξηση 74% στους θανάτους λόγω ζέστης. Η κλιματική αλλαγή, όμως, αναμένεται να φέρει περισσότερες υψηλές θερμοκρασίες και καύσωνες που θα διαρκούν περισσότερο.
  • Τι πρέπει να προσέξουμε: Τρεις είναι οι πιο συνηθισμένες καταστάσεις που πρέπει να δείξουμε προσοχή κατά την διάρκεια ενός καύσωνα: η αφυδάτωση, η θερμοπληξία και η εξάντληση.
5

Η ομιλία Ομπάμα στο Σταύρος Νιάρχος

  • Τι είπε χθες ο Ομπάμα: Για δεύτερη φορά, χθες, ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς συμμετείχε στο «SNF Nostos Conference», όπου μίλησε για τη Δημοκρατία, τους νέους, τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
  • Η συνάντηση με Μητσοτάκη: Ο πρώην Πρόεδρος τον ΗΠΑ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ, μιλήσανε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και οι νέοι μας σήμερα.
  • Τετ-α-Τετ και με Τσίπρα: Συζήτηση με τον Ομπάμα είχε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μιλήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις και την επικαιρότητα των μηνυμάτων που είχε στείλει για τις ανισότητες, τη φοροδιαφυγή / συσσώρευση πλούτου των μεγάλων εταιρειών, το κράτος δικαίου και την ειρηνική επίλυση διαφορών», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr