Η ατζέντα της ημέρας: Τελική ευθεία για τις κάλπες – Αγωνία στον Ατλαντικό – Αύρα Ομπάμα στην Αθήνα

Πέμπτη 22 Ιουνίου και σαν σήμερα το 1986 ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκοράρει τα δύο γκολ εναντίον της Αγγλίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεξικό που έμειναν στην ιστορία ως το «χέρι του Θεού» και το «γκολ του αιώνα».

1

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση

  • Οι κεντρικές ομιλίες: Προς το τέλος της οδεύει η προεκλογική περίοδος με τους πολιτικούς αρχηγούς να πραγματοποιούν τις κεντρικές ομιλίες του στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου ώρα 20:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ στο ίδιο σημείο και την ίδια ώρα την Παρασκευή θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Η μάχη του ΠαΣοΚ: «Οι εκλογές της Κυριακής είναι η μάχη του ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Θησείο.
  • Ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε ο Κουτσούμπας: «Μπορεί η κάλπη της Κυριακής να βγάλει την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όμως το κρίσιμο για το λαό είναι ότι θα αναδείξει και μια 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση. Κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ, ακόμα πιο δυνατό, πιο ισχυρό» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην χθεσινή του ομιλία στη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.
2

Συνεχίζονται οι έρευνες, στερεύει το οξυγόνο

  • Σβήνουν οι ελπίδες: H μεγάλη επιχείρηση έρευνας βρίσκεται σε εξέλιξη με την ελπίδα να διασωθούν μέχρι σήμερα το μεσημέρι, οι 5 επιβάτες του τουριστικού υποβρυχίου που κατέβηκε για να επισκεφθεί το ναυάγιο του Τιτανικού σε βάθος 4.000 μέτρων στο βόρειο Ατλαντικό. Το οξυγόνο στο αγνοούμενο βαθυσκάφος αναμένεται ότι θα τελειώσει το πρωί της Πέμπτης, τοπική ώρα (μεσημέρι, ώρα Ελλάδας).
  • «Γρίφος» οι ήχοι από τον βυθό: Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε ότι ένα καναδικό αεροσκάφος, εξοπλισμένο για να εντοπίζει υποβρύχια, άκουσε θορύβους στην περιοχή του ναυαγίου, γδούπους που ακούγονταν ανά τακτά διαστήματα, κάθε περίπου 30 λεπτά, χωρίς ωστόσο οι Αρχές να είναι σε θέση να προσδιορίσουν την προέλευση των ήχων.
  • Η συνδρομή του γαλλικού ρομπότ: Ένα γαλλικό ρομπότ που μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 6.000 μέτρων βρίσκεται στο σημείο ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό του τουριστικού βαθυσκάφους. Το ρομπότ έχει τηλεκατευθυνόμενους βραχίονες με το οποίους μπορεί να κόψει καλώδια ή να κάνει άλλες μανούβρες για να απελευθερώσει κάποιο ακινητοποιημένο σκάφος.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Στη φυλακή ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός

  • Στη φυλακή ο 32χρονος: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, χθες, μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω. Απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής.
  • Τι ισχυρίστηκε; Ο 32χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.
  • «Κλειδί» οι τοξικολογικές: Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Οι αναλύσεις από DNA και αποτυπώματα εκτιμάται πως θα αποκαλύψουν την «ταυτότητα» του δολοφόνου της Αναστάζια.
4

Τα μηνύματα του Μπαράκ Ομπάμα από την Αθήνα

  • Ξανά στο ΙΣΝ ο Ομπάμα: Σήμερα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «SNF Nostos Conference», όπου θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο
  • Η πρώτη επίσκεψη το 2016: Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια ομιλία – ορόσημο για το ιδεώδες της Δημοκρατίας.
  • Οι διακοπές στα ελληνικά νησιά: Ο Ομπάμα βρίσκεται στην Ελλάδα με τη σύζυγό του Μισέλ από την Πέμπτη 15 Ιουνίου, παραθερίζοντας στο σπίτι των Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον στην Αντίπαρο. Από εκεί πραγματοποίησαν εκδρομές στα γύρω νησιά, Πάρο και Σίφνο.
5

Δεκάδες τραυματίες από ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι

  • «Ήταν σαν βομβιστική επίθεση»: Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το απόγευμα της Τετάρτης τη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού, προκαλώντας τη μερική κατάρρευση ενός κτιρίου.«Ήμουν στο σπίτι και έγραφα… νόμιζα πως ήταν έκρηξη βόμβας», δήλωσε η ιστορικός Τέχνης Μονίκ Μοσέ, υπογραμμίζοντας πως από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού της.
  • Τα αίτια της έκρηξης: Επισήμως οι γαλλικές αρχές αναφέρουν ότι τα αίτια της έκρηξης παραμένουν υπό διερεύνηση, ωστόσο υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για «έντονη οσμή υγραερίου».
  • Ο απολογισμός: Τουλάχιστον 37 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και η κατάσταση τεσσάρων εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν δύο αγνοούμενους.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr