Η ατζέντα της ημέρας: Σε σταθερή τροχιά η ΝΔ – Ο θάνατος της 27χρονης – Ο Μπλίνκεν στο Πεκίνο

Λιγότερο από μία βδομάδα μας χωρίζει από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που παρουσίασε το Βήμα της Κυριακής, το πολιτικό σκηνικό μοιάζει αμετάβλητο, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

1

Κυριαρχία ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ 7 μέρες πριν τις εκλογές

  • Πρωταγωνιστής η ΝΔ: Την κυριαρχία της επιβεβαιώνει η Νέα Δημοκρατία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τάσεις αποσυσπείρωσης, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα» μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
  • Ποια η διαφορά των δυο πρώτων; Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35,4%, υπερδιπλάσιο ποσοστό από το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποχωρεί στο 17,1%. Η εκτίμηση ψήφου δίνει την εξής πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της κάλπης της προσεχούς Κυριακής: ΝΔ 40,6% (έναντι 40,8% στις 21 Μαΐου), ΣΥΡΙΖΑ 19,6% (έναντι 20,1%).
  • Πόσα κόμματα θα μπουν στην βουλή; Ενδιαφέροντα ευρήματα εντοπίζονται στα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων, τα οποία προμηνύουν με σχετική ασφάλεια μια επτακομματική Βουλή. Στην πρόθεση ψήφου, το όριο του 3% ξεπερνούν η Νίκη (3,4%), η Ελληνική Λύση (4,1%) και η Πλεύση Ελευθερίας (4,1%).
2

Νεκρή βρέθηκε η 27χρονη Αναστάζια στην Κω

  • Τραγική κατάληξη: Νεκρή εντοπίστηκε στην περιοχή Αλυκές στην Κω την Κυριακή, η 27χρονη Αναστάζια από την Πολωνία τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το νησί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου.
  • Σε τι οφείλεται ο θάνατος της; Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.
  • Σφίγγει ο κλοιός για τον 32χρονο: Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές φαίνεται πως είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τη γυναίκα και θεωρείται ο νούμερο ένα ύποπτος. Κρατείται με την κατηγορία της αρπαγής και η εισαγγελέας τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Σήμερα απολογούνται οι 9 κατηγορούμενοι για το ναυάγιο στην Πύλο

  • Στον ανακριτή: Απολογούνται σήμερα οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές των μεταναστών για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων βαίνουν σιγά σιγά προς το τέλος τους. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.
  • Ζοφερές οι συνθήκες: Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν για τις εφιαλτικές συνθήκες του ταξιδιού, κάνοντας λόγο ακόμα και για αιματηρό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους έξι άτομα.
  • Στα ίχνη του κυκλώματος: Oι αρχές βρίσκονται στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος που οργάνωσε το ταξίδι θανάτου. Συγκεκριμένα, οι δέκα συλλήψεις ατόμων που έγιναν στο Πακιστάν θεωρείται ότι συνδέονται άμεσα με το συγκεκριμένο κύκλωμα δουλεμπόρων που έβαλαν τους μετανάστες στο μοιραίο αλιευτικό.
4

Τι οδηγεί σε πρόωρο θάνατο τους ξενύχτηδες

  • Αλλάζουν τα δεδομένα: Σύμφωνα με μελέτη που διήρκησε 37 χρόνια, δεν είναι το βιολογικό ρολόι που συνδέει με πρόωρο θάνατο στους… ξενύχτηδες αλλά οι κακές συνήθειες που  έχουν σε σχέση με τους «πρωινούς» τύπους.
  • Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες; Ο αυξημένος κίνδυνος θνησιμότητας που συνδέεται με τα άτομα που είναι σαφώς «βραδινοί» τύποι φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατανάλωση καπνού και αλκοόλ.
  • Υποφέρουν από την καρδιά: Στοιχεία μαρτυρούν ότι η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου καθώς και η εργασία σε βάρδιες επηρεάζουν την υγεία. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως άτομα με βραδινό χρονότυπο έχουν αυξημένο κίνδυνο νοσηρότητας κυρίως εξαιτίας καρδιολογικών προβλημάτων.
5

Ξεκίνησε τις συναντήσεις του στο Πεκίνο ο Μπλίνκεν

  • Το διήμερο στην Κίνα: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ξεκίνησε χθες τις συναντήσεις του στο Πεκίνο. Η διήμερη αυτή επίσκεψη είναι το πρώτο ταξίδι Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών σε κινεζικό έδαφος τα τελευταία  πέντε χρόνια.
  • Ποιον συνάντησε; Ο Μπλίνκεν συνάντησε τον Κινέζο ομόλογό του Τσιν Γκανγκ σε μια πλούσια διακοσμημένη, κρατική έπαυλη που βρίσκεται στους παμπάλαιους κήπους Ντιαογιουτάι στο Πεκίνο. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προσκάλεσε επίσης τον Τσιν στις ΗΠΑ και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να «προγραμματίσουν μια τέτοια επίσκεψη σε αμοιβαία βολική ημερομηνία».
  • Ικανοποίηση από τις ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον χαιρέτισε τις «εποικοδομητικές» και «ειλικρινείς» συζητήσεις και εξέφρασε ικανοποίηση καθώς ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας δέχθηκε να ανταποδώσει την επίσκεψη.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr