Ο Kevin Spacey δήλωσε πως αισθάνεται πανέτοιμος να επιστρέψει στην υποκριτική, εάν απαλλαγεί από μια σειρά από κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο ηθοποιός πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο, στις 28 Ιουνίου για κατηγορίες που συνδέονται με περιστατικά, τα οποία φέρονται να συνέβησαν το χρονικό διάστημα 2001 – 2013. Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Σε νέα συνέντευξη στο Zeitmagazin ο Kevin Spacey είπε: «Είναι μια εποχή που πολλοί άνθρωποι φοβούνται πολύ ότι αν με στηρίξουν, θα «ακυρωθούν». Αλλά ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή που είναι έτοιμοι να με προσλάβουν μόλις απαλλαγώ από αυτές τις κατηγορίες στο Λονδίνο. Στο δευτερόλεπτο από τότε που θα συμβεί, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν» σημείωσε.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή «αντλεί ανθεκτικότητα» από θετικές συναντήσεις με θαυμαστές στο δρόμο, αλλά επέκρινε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσθέτοντας: «Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να με μετατρέψουν σε τέρας, αλλά από τον κόσμο, δεν έχω δει τίποτα άλλο εκτός από στοργή».

Ο Spacey κατηγορήθηκε πρώτη φορά για επίθεση από τον ηθοποιό Anthony Rapp, τον Οκτώβριο του 2017. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Spacey δεν επιτέθηκε σεξουαλικά στον Rapp.

Στο κατηγορητήριο ο Rapp υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από τον ηθοποιό, όταν ήταν 14 ετών και ο Spacey ήταν 26 και διεκδίκησε αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων. «Μόλις διεξάγεται εξονυχιστικός έλεγχος, αυτά τα πράγματα καταρρέουν» είπε ο Spacey στο Zeitmagazin. «Αυτό συνέβη στη δίκη του Rapp και αυτό θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση» πρόσθεσε.

Ο Spacey διευκρίνισε ότι ακόμα «δεν είναι έτοιμος να μιλήσει» για τις κατηγορίες εναντίον του.

«Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και ακόμα κι αν αυτός ο λόγος δεν εμφανιστεί αμέσως ή τα πράγματα δεν επιλυθούν αμέσως, τελικά όλα έχουν νόημα» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ