Η βραβευμένη με Όσκαρ Βρετανή ηθοποιός και πρώην βουλευτής Glenda Jackson πέθανε σε ηλικία 87 ετών, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης της.

Σε ανακοίνωσή του, ο Lionel Larner δήλωσε: «Η Glenda Jackson, δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και πολιτικός, πέθανε ειρηνικά στο σπίτι της στο Blackheath του Λονδίνου σήμερα το πρωί μετά από σύντομη ασθένεια, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας «The Great Escaper», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Μάικλ Κέιν».

Η Glenda Jackson έγινε διάσημη διεθνώς τη δεκαετία του 1970, κερδίζοντας Όσκαρ για την ερμηνεία της στις ταινίες «Women In Love» και «A Touch of Class», ενώ υπήρξε υποψήφια άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας της.

Πρωταγωνίστησε επίσης στο δράμα του BBC Elizabeth R υποδυόμενη τη βασίλισσα Ελισάβετ Α’.

Φωτ.: REUTERS/Brendan McDermid

Η πολιτική ήταν πάντα σημαντικό κομμάτι της ζωής της, εξ ου και εγκατέλειψε την υποκριτική για να μπει στη Βουλή των Κοινοτήτων ως βουλευτής των Εργατικών το 1992. Παρέμεινε στη Βουλή έως το 2015.

Αργότερα επέστρεψε στην οθόνη, κερδίζοντας βραβείο Bafta για τον ρόλο της στο τηλεοπτικό δράμα «Elizabeth Is Missing» το 2020.