Η ατζέντα της ημέρας: Αυτοδυναμία θέλει η πλειοψηφία – Δεν παρέλαβαν τις διερευνητικές Τσίπρας – Ανδρουλάκης – Εκπαιδεύονται στα F-16 οι Ουκρανοί

1

Πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές: Αυτοδυναμία της ΝΔ θέλει το 56%

2

Δεν παρέλαβαν τις διερευνητικές Τσίπρας - Ανδρουλάκης

  • Οι διερευνητικές: Όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, από τη στιγμή που ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστρεψε τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ήταν η σειρά του αρχηγού του δεύτερου και εν συνεχεία του τρίτου κόμματος να κληθούν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τον ίδιο λόγο.
  • Η επιλογή Τσίπρα – Ανδρουλάκη: Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, οποίος κλήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τρίτης, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ακολούθησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επέλεξαν να μην παραλάβουν τη διερευνητική εντολή, επιστρέφοντας την επί τόπου.
  • Τι είχε κάνει ο Μητσοτάκης; Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραλάβει για τυπικούς λόγους τη διερευνητική εντολή το πρωί της Δευτέρας και την επέστρεψε το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Πήρε παράταση η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

4

Ξεκίνησε να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους σε F-16 η Πολωνία

5

Κάνες: Ποια είναι τα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα

  • Τα φαβορί: Προς το παρόν, το κορυφαίο βραβείο φαίνεται να διεκδικούν πολύ δυναμικά το «Anatomy of a Fall» της Justine Triet και το «The Zone of Interest» του Jonathan Glazer.
  • Τo αουτσάιντερ που μπορεί να κάνει την έκπληξη: Πιθανότητες να λάβει το βραβείο φαίνεται να έχει και το «May December» του Todd Haynes.
  • Τα άλλα δύο μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ: Τα άλλα δύο μεγάλα βραβεία που απονέμονται στις Κάνες είναι το Μεγάλο Βραβείο και το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η πολιτική του φεστιβάλ των Καννών εμποδίζει τον νικητή του Χρυσού Φοίνικα να κατακτήσει οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο βραβείο.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr