Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας πέρασε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε επιτόπου τη διερευνητική εντολή, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δίνοντας έτσι και αυτός με τη σειρά του ώθηση προς επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής την Κυριακή και διάλυση της την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου οι νέες βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν, στις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Υπενθυμίζεται ότι εχθες ο πρωθυπουργός επέστρεψε την πρώτη διερευνητική εντολή εφόσον όπως είπε, δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης, από την παρούσα Βουλή.

Ανάλογη αναμένεται και η στάση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ καθώς όπως διαμηνύουν από τη Χαριλάου Τρικούπη «η εντολή είναι πλέον κενή περιεχομένου». Εφόσον ο κ. Τσίπρας επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τότε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη ενδεχομένως και εντός της ημέρας.