Το ότι θα βλέπαμε έναν ακροδεξιό εμφύλιο παραμονές των εκλογών, για το σε ποιο… αριστερό κόμμα θα κατευθυνθεί η ψήφος των αδέσποτων πλέον, ψήφων του εγκλείστου στις φυλακές Κορυδαλλού, Ηλία Κασιδιάρη, πραγματικά, δεν το περιμέναμε, σχολιάζει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μάλλον από το τέλος, δηλαδή, μετά το την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε την συμμετοχή του μορφώματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Με προσωπική του ανάρτηση, ο καταδικασμένος για εγκληματικές ενέργειες Κασιδιάρης, καλεί τους οπαδούς του να περιμένουν τις ενδεχόμενες εκλογές του Ιουλίου, όπου έχει, όπως ισχυρίζεται, «έτοιμο σχέδιο». Έως τότε τους καλεί να μην ψηφίσουν, συγκεκριμένα, το ΕΑΝ ή άλλο, δήθεν,» πατριωτικό δεκανίκι , της ΝΔ , όπως γράφει η στήλη.

Απέρριψε έτσι τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, που ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν αναδείξει στον χώρο τους και συγχρόνως προσπαθεί να αποτρέψει τους ψηφοφόρους του να κατευθυνθούν σε λύσεις όπως το κόμμα » Νίκη «, το οποίο προφανώς το βλέπει σαν ανταγωνιστικό στα ακροδεξιά λημέρια. Πού λοιπόν θα κατευθυνθεί η ψήφος των άστεγα κομματικά οπαδών του ;

Μια περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνει έναν πραγματικό ακροδεξιό εμφύλιο. Ο πρώην Βουλευτής της Χρυσής Αυγής και συνεργάτης του Κασιδιάρη, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (επονομαζόμενος και… Καραϊσκάκης) προτείνει. Σύριζα, δημόσια μάλιστα. Άλλοι συνεργάτες του έγκλειστου στις φυλακές, προτείνουν «Πλεύση της Ελευθερίας». Για να δεχθούν με τη σειρά τους ,κατηγορίες για … φιλοκουμουνισμό από άλλους.

Ένας κακός ακροδεξιός χαμός, δηλαδή που δείχνει το αλλοπρόσαλλο της αντισυστημικής ψήφου αλλά και τον πανικό του Κασιδιάρη που προσπαθεί να συγκρατήσει, μέρος τουλάχιστον, των οπαδών του, για την οποία κίνηση θα θελήσει να κάνει στην περίπτωση των επαναληπτικών εκλογών. Το ποια θα είναι αυτή, θα σας το πούμε σύντομα.