Προβάδισμα 6,6 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων

Η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες της Κυριακής, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%, το ΚΚΕ 7,7%, το ΜέΡΑ25 3,2% και την Ελληνική λύση 2,7%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 24,1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Συμφωνεί με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη η πλειοψηφία των πολιτών

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Rass, σε ποσοστό 69,3% οι πολίτες συμφωνούν με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις προσεχείς εκλογές. Από την άλλη το 26,3% των ερωτηθέντων απάντησε πως διαφωνεί με την απόφαση.

Μοιρασμένες οι απόψεις για τη μετεκλογική στάση του ΠΑΣΟΚ

Σε ερώτηση που αφορά τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, το 27,9% απαντά πως δεν θα πρέπει να συμπράξει με κάποιο κόμμα οδηγώντας τη χώρα σε νέες εκλογές, την ίδια ώρα που το 27,2% απαντά πως καλύτερα θα ήταν να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία και το 21,1% να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης εάν πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση υπό το κόμμα της αριστεράς.

Μεγάλη η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, το 71,1% των πολιτών θεωρεί πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές, την ώρα που μόλις το 17,4% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτός που θα κατακτήσει την πρώτη θέση.