Την απόφαση να τεθεί εκτός  της ευρωομάδας «left» ο Αλέξης Γεωργούλης πήρε Έκτακτο Προεδρείο της, σεβόμενη την πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, αρκετές αντιπροσωπείες έλαβαν τον λόγο, τονίζοντας την σοβαρότητα της υπόθεσης και της ανάγκης η Ομάδα «Left» να λάβει συγκεκριμένη απόφαση άμεσα, κάτι σημαντικό και για την προστασία της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργούλης τέθηκε χθες εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση που αφορά την καταγγελία εις βάρος του.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του, λίγη ώρα μετά την πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου που τον κατήγγειλε για βιασμό και σωματική βλάβη «ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε».