Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τίθεται με προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα,  ο Παύλος Πολάκης.

Παρά το μήνυμα που έστειλε η ηγεσία του κόμματος την περασμένη εβδομάδα με την αντίδρασή του για το ψηφοδέλτιο Χανίων, ο ίδιος κατά την Κουμουνδούρου συνέχισε να δημιουργεί πρόβλημα και με την ανάρτηση των τελευταίων ωρών βρέθηκε και πάλι εκτός γραμμής. Η αντίδραση του Αλ. Τσίπρα ήταν άμεση και δεν υπήρχε περίπτωση συζήτησης ή διαπραγμάτευσης με τον Κρητικό πολιτικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» μεταδίδει η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα ανώτερα κομματικά στελέχη λένε ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης.