Στην αντεπίθεση πέρασε ο Παύλος Πολάκης απαντώντας στην απόφαση απομάκρυνσής του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάρτησή του κατά δικαστών και δημοσιογράφων.

«Θα τα πούμε όλα στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή .Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο… Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!» γράφει ο βουλευτής σε ανάρτησή του.

Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη. Όμως η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα θεωρείται δεδομένη να είναι εκτός ψηφοδελτίων ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με ανώτερα κομματική στελέχη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» μετέδιδε νωρίτερα  η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα ανώτερα κομματικά στελέχη έλεγαν ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης.