Την πρώτη του συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό Point De Vue, ο γιός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, μετά τον θάνατο του πατέρα του. 

Σε αυτή ξεκαθαρίζει ότι δεν προκειται να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά ούτε θα προσπαθήσει ποτέ να ανατρέψει το πολίτευμα. Ως αρχηγός της τέως βασιλικής οικογένειας, δήλωσε πως «είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη χώρα μας».

«Δεν θα αλλάξω ποτέ τη στάση μου. Ο κόσμος θα με δει όπως είμαι: αρχηγός της οικογένειας. Ο Παύλος για όλους. Η Ελληνική Δημοκρατία υπάρχει σχεδόν πενήντα χρόνια. Ελπίζω οι ηγέτες της να μας βλέπουν ως ανθρώπους καλής θέλησης. Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε το Σύνταγμα, αλλά για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να προχωρήσει. Ποτέ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τους ηγέτες άμεσα», τονίζει στην εν λόγω συνέντευξη. 

Δεν θα αναλάβω επίσημο ρόλο

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν πρόκειται να αναλάβει επίσημο ρόλο, ούτε αυτός ούτε ο μεγαλύτερος γιος του.

Ο Παύλος μίλησε επίσης και για την κηδεία του τέως, λέγοντας πως επιθυμία του ίδιου και της οικογένειας ήταν το λαϊκό προσκύνημα να κρατήσει μια ολόκληρη μέρα. Σχολίασε θετικά το γεγονός ότι στο πλήθος της κηδεία υπήρχαν και νεαρά άτομα, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο αναγνώρισαν την ιστορικότητα του γεγονότος.

Ακόμα, όταν αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η κηδεία να είναι ιδιωτική, ο Παύλος εξήγησε πως η αδελφή του πατέρα του είναι βασιλική σύζυγος της Ισπανίας και μητέρα του βασιλιά και η αδελφή της μητέρας του βασίλισσα της Δανίας, έτσι θα υπήρχαν αναγκαστικά επίσημες αντιπροσωπείες.

Βελτιώνεται η ψυχολογία της Άννας – Μαρίας

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Παύλος εξήρε τον τρόπο με τον οποίο η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ έχει μεγαλώσει τα παιδιά τους. 

Τέλος, μίλησε και για την ψυχολογία της μητέρας του, Άννας – Μαρίας, μετά τον θάνατο του συζύγου της, αναφέροντας πως βελτιώνεται διαρκώς τις τελευταίες μέρες.