Η «Κίνηση για Απεργιακή 8 Μάρτη» καλεί ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 19:00 στον Πολυχώρο Ρομάντζο (Αναξαγόρα 3, Ομόνοια) σαν αφετηρία της καμπάνιας για την οργάνωση απεργίας στις 8 Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.

Ήδη σωματεία και κινήσεις έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στη σύσκεψη και στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη, στις 13:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά παίρνουμε την πρωτοβουλία να μετατρέψουμε αυτή την μέρα σε απεργία όλης της εργατικής τάξης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η δύναμη της ενωμένης συλλογικής αντίστασης μέσα από τα σωματεία μας, μπορεί να τσακίσει κάθε μορφής καταπίεση, διακρίσεων και σεξιστικής βίας», αναφέρει η Κίνηση σε ανακοίνωσή της.

«Για να μπει τέρμα στις γυναικοκτονίες»

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Στις 8 Μάρτη απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην προσπάθεια των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους να ξεπεράσουν την πολυκρίση του συστήματός τους, σκορπώντας φτώχεια, καταστολή, σεξισμό, ρατσισμό. Για να τελειώνουμε με τη βαθιά σεξιστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που διαλύει κάθε δημόσια κοινωνική δομή και ρίχνει τα βάρη του κόστους αναπαραγωγής, στις πλάτες της εργατικής οικογένειας και κυρίως των γυναικών.

Παλεύουμε ενάντια στη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών δομών, για αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μαζικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθολογική ισότητα στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την τιμωρία των πλούσιων (εκ)βιαστών, Μίχων, Λιγνάδηδων και των μπάτσων μαστροπών, για να μπει τέρμα στις γυναικοκτονίες, για την τιμωρία των δολοφόνων του Ζακ, για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Στις 8 Μάρτη απεργούμε για να μετατρέψουμε το #metoo σε απεργιακό κίνημα αντίστασης, ενάντια στις επιθέσεις σε ιδεολογικές και θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών, στο δικαίωμα να έχουμε τον έλεγχο των σωμάτων μας, στην προσπάθεια να μας γυρίσουν πενήντα χρόνια πίσω στο ρόλο των γυναικών ως παιδομηχανών και φροντιστριών της οικογένειας. Επιθέσεις που, εκτός των άλλων, έχουν άμεση σχέση με τον πολλαπλασιασμό των βιασμών και των σεξιστικών δολοφονιών.

Μαζί με τις γυναίκες στις ΗΠΑ που παλεύουν ενάντια στην απαγόρευση των εκτρώσεων, των γυναικών στην Ιταλία που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στη φασιστική κυβέρνηση Μελόνι, τις γυναίκες στο Ιράν που ξεσηκώνουν όλη την εργατική τάξη.

Για την απελευθέρωση των γυναικών σε όλο τον πλανήτη ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα!».