Μια στιγμή χρειάστηκε ο Λιονέλ Μέσι για να στείλει τους οπαδούς της Αργεντινής στα… ουράνια. Μια στιγμή χρειάστηκε για να βγάλει από το αδιέξοδο την «Αλμπισελέστε».

Στο κατάλληλο χρονικά σημείο, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έστειλε συστημένη την μπάλα στο πλεκτό του Οτσόα, βάζοντας την αρμάδα του Σκαλόνι στο κόλπο της πρόκρισης. Η Αργεντινή επικράτησε με 2-0 του Μεξικού και ανασαίνει ξανά.

Εκεί που τα πάντα έμοιαζαν… μπλοκαρισμένα, μίλησε η κλάση του Λιονέλ Μέσι. Του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Με την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει, ο ηγέτης της Αργεντινής «ζωγράφισε» και η ομάδα του Σκαλόνι θα παίξει «τελικό» με την πρωτοπόρο Πολωνία την τελευταία αγωνιστική.

Στους τρεις πόντους και στη 2η θέση η «Αλμπισελέστε» (καλύτερο average από τη Σαουδική Αραβία), στον πάτο του ομίλου, με έναν πόντο και χωρίς γκολ το Μεξικό του Ορμπελίν Πινέδα (δεν αγωνίστηκε).
Ο Μέσι… μίλησε και με το γκολ που σημείωσε κόντρα στους Μεξικανούς, «έπιασε» τον Ντιέγκο Μαραντόνα στα 8 τέρματα στον θεσμό. Ο Εντσο Φερνάντες ήταν αυτός που κλείδωσε το «χρυσό» τρίποντο για την Αργεντινή, με τον νεαρό άσο να σημειώνει ένα απίθανο γκολ για το 2-0.

Τα πάντα… μηδέν στο πρώτο μέρος

Νεύρα, ένταση, άγχος και πάθος συνέθεσαν το… σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου της Αργεντινής με το Μεξικό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Αργεντινή δεν «πατούσε» καλά στον χορτάρι του Lusail Stadium. Το σχήμα που «κατέβασε» ο Λουίς Σκαλόνι δεν… τράβαγε, με την «Αλμπισελέστε» να παρασύρεται στο παιχνίδι του Μεξικού. Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο έβγαινε νικήτρια σε όλες τις μονομαχίες, παίρνοντας εύκολα και τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο 10ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη απειλή από πλευράς του Μεξικού. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσάβες, ο Ερέρα έκανε την προβολή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η Αργεντινή δυσκολευόταν αφάνταστα να πλησιάσει την εστία του Οτσόα, με το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι να είναι μεγάλο. Η πρώτη υποψία φάσης των «Γκαούτσος» στην αναμέτρηση ήρθε στο 35ο λεπτό. Με εκτέλεση φάουλ κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, ο Λιονέλ Μέσι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ του Μεξικού, που έδιωξε με τις γροθιές.

Η ομάδα του Σκαλόνι προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα από την αριστερή πλευρά του Μεξικού και στο 41′, και μετά από σέντρα του Ντι Μαρία, ο Λαουτάρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στο 44′ το Μεξικό κέρδισε φάουλ σε αρκετά καλή θέση, με τον Βέγκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Μαρτίνεζ να κατεβάζει… ρολά.

Η ώρα του Μέσι

Στο 52′ ο Μέσι έκανε την επέλαση, κερδίζοντας φάουλ σε εξαιρετικό σημείο. Ωστόσο, η εκτέλεση του Αργεντινού σούπερ σταρ δεν ανησύχησε τον Οτσόα.

Ο Σκαλόνι έβλεπε πως δεν… τραβάει η ομάδα και αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τους Εντσο και Αλβάρες. Εφερε στον πάγκο τον «άχρωμο» Λαουτάρο και η Αργεντινή με τα δύο νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο, απέκτησε πνοή στο παιχνίδι της.

Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 64′, ο Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε μονάχα μια στιγμή για να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Ο Ανχελ Ντι Μαρία τον βρήκε υπέροχα, ο ηγέτης της Αργεντινής ζύγισε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα κλασικό γκολ Μέσι, η αρμάδα του Σκαλόνι άνοιξε το σκορ. Ενα κοντρόλ, ένα βήμα, μια υπέροχη εκτέλεση και η μπάλα στη γωνιά των διχτύων του Οτσόα.

Μετά και το «τεμάχιο» του Μέσι, ο Σκαλόνι έσπευσε να προστατεύσει το αποτέλεσμα για την Αργεντινή. Αλλαξε τον σχηματισμό (5-4-1), φρέσκαρε την εντεκάδα του και η Αλμπισελέστε προσπάθησε να σπαταλήσει τον χρόνο.

Το Μεξικό δεν μπορούσε να απειλήσει και η Αργεντινή τελείωσε την υπόθεση τρίποντο στο 87′. Μετά από κοντινό κόρνερ και τρομερό φαλτσαριστό σουτ, ο Έντσο Φερνάντες νίκησε τον Οτσόα και η «Αλμπισελέστε» έσπασε το ρόδι στη διοργάνωση.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι / 4-3-3): Μαρτίνες, Μαντιέλ (63’ Μολίνα), Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνες, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκες (57’ Φερνάντες), ΜακΆλιστερ (69’ Παλάσιος), Ντι Μαρία (69’ Ρομέρο), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (67’ Άλβαρες).

ΜΕΞΙΚΟ (Χεράρδο Μαρτίνο / 5-3-2): Οτσόα, Άλβαρες (69’ Χιμένες), Αραούχο, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γουαρδάδο, Τσάβες, Βέγκα (69’ Αντούνα), Λοσάνο (72’ Αλβαράδο)