Στην εισαγγελέα ανηλίκων κατέθεσε σήμερα νέος μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» για όσα έχει δει κι έχει ακούσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο χθεσινός μάρτυρας επιβεβαίωσε καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά και όσα έχει ακούσει για την περίπτωση της ασέλγειας.

Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται δυο παιδιά, τα οποία έχουν κατονομαστεί από άλλους μάρτυρες.

Ο ένας φέρεται να έχει κατονομαστεί από τον 19χρονο, ο οποίος έχει καταγγείλει ασέλγεια σε βάρος του από στέλεχος του οργανισμού. «Αναζητήστε τον γιατί νομίζω ότι έχει βιώσει παρόμοιες καταστάσεις με εμένα», φέρεται να είπε ο νεαρός στις Αρχές.

Οι εισαγγελείς προσπαθούν να πείσουν αυτά τα παιδιά να καταθέσουν. Υπάρχει δυσκολία, καθώς φέρονται να φοβούνται, ενώ φέρεται να ανησυχούν για πράξεις εκδίκησης τόσο στους ίδιους, όσο και σε συγγενικά τους πρόσωπα.

«Βλέπουν» αντίποινα

Τη στιγμή που οι εξελίξεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» είναι καταιγιστικές και οι καταγγελίες παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αποφεύγουν επαφές με δημοσιογράφους και εμφανίσεις, μετά την τελευταία κοινή τους συνέντευξη.

«Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανέναν», αρκέστηκε να δηλώσει ο άλλοτε λαλίστατος πατέρας Αντώνιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με το Star, ο πατέρας Αντώνιος είναι φιλοξενούμενος σε σπίτι στελέχους της δομής. Αυτό που λέει στους ανθρώπους του είναι, «δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;»

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή φέρεται να υποστηρίζει ότι «για όλες τις καταγγελίες υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα που έχει κάνει καταγγελία, έχουμε κάνει χίλια καλά».

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα εκπροσωπηθούν από συνολικά τέσσερις δικηγόρους, και, σύμφωνα με το STAR, φαίνεται να «βλέπουν» θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου».