Ολόσωστη χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ανδρέας Πάτσης στον απόηχο των καταγγελιών σε βάρος του για επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά κόκκινων δανείων και υπέρογκες αμοιβές από τα ΕΛΤΑ, προβαίνοντας σε απίστευτες δικαιολογίες για τη δράση του.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ξεπέρασε δύο κρίσιμα στοιχεία τα οποία για τη ΝΔ συνιστούν «κόκκινη γραμμή», οδηγώντας στην απόφαση υπόδειξης της εξόδου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με εντολή του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι δεν θα δεχτεί καμία σκιά.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Ανδρέας Πάτσης κατέβηκε από το τρένο της ΝΔ

Το ένα σκέλος αφορούσε στη νομική υπόσταση της υπόθεσης και το δεύτερο την υπέρβαση του αξιακού και ηθικού κώδικα της παράταξης. Γι’ αυτό και πηγές από το «γαλάζιο» στρατόπεδο σημείωναν πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ».

Τι ισχυρίζεται ο ανεξάρτητος βουλευτής

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Γρεβενών, επισήμανε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1 -προβαίνοντας σε απίστευτες δικαιολογίες- πως στην πολιτική καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις. «Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν ολόσωστη. Έχω διαγραφεί και από τη Νέα Δημοκρατία, ισχύει. Έγινα επίκεντρο της επικαιρότητας.

» Όταν δίνει τις μάχες σου σε πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, δεν μπορεί να αφήσει μια ατζέντα νοσηρού κλίματος που προσπαθεί να δημιουργήσει η αντιπολίτευση και ο κ. Πολάκης. Στην πολιτική έμαθα πως πρώτα κατηγορείσαι και μετά απολογείσαι».

Για την εταιρεία που δημιούργησε ο ίδιος στο εξωτερικό, ο κ. Πάτσης ισχυρίζεται πως είναι ελληνική εταιρεία και ότι όλα αυτά ήταν γνωστά.

«Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Όλα αυτά ήταν στη δημοσιότητα. Το πρώτο μου πόθεν έσχες έγινε καταγγελία και ψάχθηκε και βγήκε πόρισμα. Όλες ελέγχθηκαν. Άλλο το παράλογο, άλλο το λάθος.

» Η πρώτη καταγγελία είχε να κάνει με τη συμμετοχή μου σε εξωχώρια εταιρία. Είναι δική μου. Ελέγχθηκε από τη Βουλή. Δεν ήταν τίποτα μυστικό. Γιατί δεν ανατρέχετε στο πόρισμα της Βουλής; Ήταν απαλλαχτικό για εμένα. Δόθηκαν όλα τα στοιχεία. Όλη η Ελλάδα το ήξερε, το κόμμα δεν το ήξερε;» διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης:  Πώς ο Ανδρέας Πάτσης έγινε πάμπλουτος μέσα σε 3 χρόνια – Τα κόκκινα δάνεια, τα ΕΛΤΑ και το πόθεν έσχες

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως αγόρασε χαρτοφυλάκιο διαγραμμένων δανείων ύψους 60 εκατ. μέσω εταιρείας με τίμημα 4 εκατ. ευρώ με «απόλυτα νόμιμο τρόπο», όπως είπε.

Ερωτηθείς για τις υπέρογκες αμοιβές από τα ΕΛΤΑ, ο κ. Πάτσης έκανε λόγο για ερώτηση στη Βουλή που έγινε πριν από δέκα μήνες. «Η συμφωνία αυτή, που έχει βγει στη Διαύγεια, δεν είναι μυστικό, είναι μια συμφωνία μεγάλη δικηγορικής εταιρείας».

Μιλώντας για τη συμμετοχή του σε εταιρεία που έχει συναλλαγές με το Δημόσιο, αγνοώντας το ασυμβίβαστο όταν ήταν βουλευτής, ο ανεξάρτητος βουλευτής ισχυρίστηκε πως «το γεγονός ότι παρείχα τις νομικές μου υπηρεσίες σε συγκεκριμένα θέματα, λόγω της εξειδίκευσης και της ειδικότητας που έχω, και με μεγάλη επιτυχία, ήταν νόμιμο», όπως και οι εταιρείες που έχει στην Κύπρο.

«Ομολογώ ότι δεν γνώριζα (για το ασυμβίβαστο). Διότι το 2020 κανείς δεν το είπε στον νέο βουλευτή που εξελέγη» πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε