Θαλασσινό αέρα θα έχουν τα δύο νέα Leroy Merlin, με την αλυσίδα μέλος του Ομίλου Adeo, παγκόσμιου ηγέτη σε θέματα βελτίωσης της κατοικίας, να έχει επιλέξει το Ελληνικό και το Ηράκλειο της Κρήτης για την ανάπτυξη δύο μεγάλων καταστημάτων άνω των 5.000 τ.μ. έκαστο.

Παράλληλα, το δυναμικό των φυσικών καταστημάτων θα εμπλουτιστεί με ένα νέο brand, το Naterial by Leroy Merlin, το οποίο επικεντρώνεται στην αποκλειστική διάθεση ειδών κήπου (έπιπλα κήπου, μπάρμπεκιου και πέργκολες κ.λπ.).

Πρόκειται για ένα από τα εξειδικευμένα concepts καταστημάτων που διαθέτει ο όμιλος Adeo και ήδη έχει κάνει ντεμπούτο στην Ισπανία  από τον Ιούνιο του 2021 όπου λειτουργούν δύο καταστήματα, ενώ φέτος το καλοκαίρι το concept επεκτάθηκε και στην Πορτογαλία

Στην Ελλάδα κατάστημα Naterial, περί τα 1.400 τ.μ., θα ανοίξει στην Αττική το 2023.

Η στρατηγική επέκταση της αλυσίδας περιλαμβάνει επίσης και μικρότερα, πιο ευέλικτα, σημεία πώλησης στην περιφέρεια καθώς και σε αστικά κέντρα της χώρας, ενώ σχεδιάζει και συνεργασίες με τοπικούς παίκτες κατ’ αρχάς σε επίπεδο χονδρικής.

Είσοδος στο Ελληνικό και δημιουργία marketplace

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κατάστημα της Leroy Merlin στο Ελληνικό θα αναπτυχθεί στο retail park της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρικής του ομίλου Fourlis.

Σε ό, τι αφορά το retail park στο Ελληνικό πρόκειται για μία επένδυση 55 εκατ. ευρώ συνολικής επιφάνειας 44.000 τ.μ εκ των οποίων τα 14.000 τ.μ. θα μισθωθούν από εταιρείες του ομίλου Fourlis. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν ένα μεγάλο IKEA και ένα κατάστημα της Intersport.

Με την Leroy Merlin να φιλοδοξεί να μετατραπεί από κατάστημα λιανικής, σε ηγέτη της Physical και Digital πλατφόρμας του Home Improvement, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο, Olivier Arduin, προετοιμάζεται για το λανσάρισμα marketplace στο οποίο θα φιλοξενούνται και προϊόντα συμπληρωματικά των δικών της, όπως ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα.

Δύο νέα dark stores και logistics 35.000 τ.μ.

Παράλληλα, η διοίκηση της Leroy Merlin ανακοίνωσε την δυναμική επέκταση της εταιρείας στους αποθηκευτικούς χώρους για να καλυφθεί το last mile.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 700.000 ευρώ και αφορά τη μίσθωση δύο κέντρων διανομής (dark stores) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, που θα εξυπηρετούν τόσο την προμήθεια των καταστημάτων όσο και τις παραγγελίες e-shop.

Στην Αθήνα, το νέο κέντρο διανομής 7.600 τ.μ. βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη στο Ρέντη και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον προσεχή Δεκέμβρη, ενώ εκείνο της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές του 2023.

Μέσω των dark stores στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πελατών στην ηπειρωτική Ελλάδα εντός 24 ωρών και των επαγγελματιών μέσα σε τέσσερις ώρες σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ένα τρίτο κέντρο διανομής αναμένεται να δημιουργηθεί στην Λευκωσία στα τέλη του 2024.

Επιπλέον, η αλυσίδα προχωρά στον σχεδιασμό νέου logistics center 35.000 τ.μ. στην περιοχή της δυτικής Αττικής.

Με μερίδιο στην αγορά προϊόντων ιδιοκατασκευής (Do Ιt Yourself) 8%-9%, η Leroy Merlin διαθέτει 7 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο και απασχολεί 1.300 υπαλλήλους.

Ο κύκλος εργασιών της για το 2022 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 191 εκατομμύρια ευρώ.