Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, ένας 30χρονος σεσημασμένος κακοποιός.

Ο αλλοδαπός κακοποιός φέρεται να επιτέθηκε σε γυναίκα ανθυπαστυνόμο με κατσαβίδι, αναγκάζοντάς την να κάνει χρήση του υπηρεσιακού της όπλου και να τον τραυματίσει προκειμένου να τον ακινητοποιήσει.

Ο σκληρός –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- κακοποιός πραγματοποιούσε ληστείες τις πρώτες πρωινές ώρες και επέστρεφε στην φοιτητική εστία του ΕΜΠ, όπου είχε βρει καταφύγιο.

Ο 30χρονος ήταν γνωστός στην πιάτσα με το παρατσούκλι «Τίτι», ενώ εναντίον του εκκρεμούσαν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της επιχειρήσης της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη και μια δόκιμη αστυνομικός, που υπηρετεί σε ΑΤ της πρωτεύουσας.

Θεοδωρικάκος: «Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες τους είναι για φοιτητές, όχι για κακοποιούς»

Την αστυνομική επιχείρηση στου Ζωγράφου σχολίασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας».

«Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο.