Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις συνδικάτων, οργανώσεων και κομμάτων στη Θεσσαλονίκη, πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα ξεκίνησε η συγκέντρωση των συνδικάτων στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου καλούσαν η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και πολλά άλλα σωματεία, όπως οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, μέλη των οποίων, εκτός από το Άγαλμα Βενιζέλου βρίσκονται αυτήν την ώρα και στην Καμάρα. Στο ίδιο σημείο έχουν συγκεντρωθεί επιπλέον μέλη από διάφορες συλλογικότητες αλλά και πολιτικές παρατάξεις του χώρου της Αριστεράς, καθώς και φεμινιστικές οργανώσεις.Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχουν στήσει εξέδρα στην πλατεία της ΧΑΝΘ. «Η εργατική τάξη ο ελληνικός λαός μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, κανένας εφησυχασμός, ενιαίος πανελλαδικός αγώνας τώρα, καμία αναμονή για λύσεις από τα πάνω», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση του από το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρίσκονται και απεργοί της Μαλαματίνας.

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Στην ίδια συγκέντρωση συμμετέχουν και οι απολυμένοι της Edilmac.