Απανωτές εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα σε ισόγειο κατάστημα με φιάλες υγραερίου επί της οδού Αχαρνών 210 με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά που επεκτάθηκε στους πάνω ορόφους της πολυκατοικίας. Ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση υπέστη βαρύτατα εγκαύματα από την έκρηξη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες.

Η πυρκαγιά που ακολούθησε της έκρηξης επεκτάθηκε και στους πάνω ορόφους οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες, υλικές ζημιές από τις φλόγες. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, ενώ συνδρομή παρείχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΣΦΑ ΑΕ. Σημειώνεται ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό γραφείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού

Σημειώνεται ότι στην πολυκατοικία είχε εγκλωβιστεί ένα άτομο και συγκεκριμένα στον τέταρτο όροφο. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν με τροχό την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και να τον απεγκλωβίσουν με επιτυχία. Δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι ή άλλοι ελαφρύτερα ή βαρύτερα τραυματίες.

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Αχαρνών από το ύψος της οδού Νιόβης ως την οδό Αγίου Μελετίου, και στα δύο ρεύματα.

Δείτε φωτογραφίες